More

  Huawei își va folosi brevetele 5G pentru a încasa venituri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei își va folosi brevetele 5G pentru a încasa venituri. Compania ar putea câștiga până la 1,3 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021 din taxele de licențiere.

  Huawei își va folosi brevetele 5G pentru a încasa venituri

  Huawei intenționează să-și monetizeze portofoliul de brevete. Asta după ce a fost exclus din ce în ce mai mult de pe piețele internaționale de telefonie și infrastructură. Compania a declarat că va percepe producătorilor de telefoane precum Apple o taxă de redevență „rezonabilă”, plafonată la 2,50 USD per dispozitiv pentru a licenția colecția sa de brevete 5G.

  Pentru a pune această decizie în context, este o taxă mai mica decât cele ale rivalilor Nokia și Ericsson. Huawei estimează că strategia va ajuta să genereze venituri suplimentare de până la 1,3 miliarde de dolari între 2019 și sfârșitul anului 2021.

  Potrivit CNBC, se estimează că 18,3% din brevetele Huawei 5G se încadrează în categoria Standard Essential Patent. Acestea brevete sunt esențiale pentru standardele de rețea wireless, cum ar fi 5G și LTE. În multe cazuri, producătorii de telefoane nu pot crea un telefon fără a avea licențe pentru unele dintre aceste brevete. În prezent, Huawei are cele mai utilizate SEP-uri legate de 5G ale oricărei companii din lume.

  Din punct de vedere istoric, Huawei nu s-a concentrate pe licențierea portofoliul de brevete. Dar asta a fost înainte ca administrația Trump să pună compania pe lista entităților Departamentului Comerțului. Astfel, împiedicând companiile americane (și chiar unele din afara Americii de Nord) să lucreze cu Huawei.

  Sub fostul președinte Trump, SUA au pus presiuni și pe aliați precum Marea Britanie să nu mai cumpere echipamente de rețea de la companie. Aceste măsuri au avut repercursiuni tangibile asupra Huawei, chiar și în propria țară de origine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.