More

  FRAGILE este un serial documentar despre puterea femeilor și vulnerabilitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  FRAGILE este un serial documentar despre puterea femeilor și vulnerabilitate. Acesta își propune să redea, prin interpretarea Ioanei Flora, poveștile reale a 10 femei de vârste diferite și provenind din medii diverse. Acestea se află în lupta cu abuzurile și cu tensiunile create de prejudecățile celorlalți și de așteptările societății. Proiectul are ca scop încurajarea femeilor să caute ajutor specializat. Acesta arată că există o rețea de sprijin formată din organizații neguvernamentale. 

  Documentarul creativ modular reunește 10 episoade, care vor fi publicate gradual. Primele 5 episoade sunt disponibile pentru publicul larg, gratuit, începând cu 23 martie 2021. Cei interesați pe pot urmări pe platforma web dedicată proiectului: https://fragile.live/ 

  Poveștile femeilor sunt spuse sub forma unor monoloage – mărturisire

  Poveștile sunt interpretate de actrița Ioana Flora. Aceasta acționează ca o interfață în spațiul public, astfel încât protagonistele să își poată păstra anonimatul. Actrița Ioana Flora le personifică, pe rând, pe fiecare din femeile care au avut curajul să-și spună povestea. Astfel, conservă autenticitatea, specificul și emoțiile fiecărei relatări. 

  Scopul acestor povești și al dezbaterii publice din jurul lor este să construiască un cerc al încrederii. Astfel, acest cerc să le determine și pe alte femei aflate în situații dificile să ceară ajutor, generând astfel un proces de vindecare. Acestea luptă pentru drepturile femeilor și îmbătrânirea activă, ghidează femei și familii să depășească situații dificile și susțin leadershipul feminin. Organizațiile partenere au avut un rol crucial în identificarea poveștilor reale

  Pe 25 și 30 martie, de la ora 19:00, vor fi organizate două dezbateri care să arate cu ce tipuri de probleme se confruntă femeile din România. Aici, acestea pot afla cum pot lupta pentru ele însele și se pot susține reciproc.

  Proiectul FRAGILE este produs de Asociația Storyscapes. Aceasta este prima asociație din România axată pe transmedia storytelling cu o experiență de opt ani în domeniu. Storyscapes a facilitat numeroase proiecte inovatoare cu impact social la nivel local și internațional precum Government of Children sau Tangible Utopias. Proiectele au fost expuse în țări precum SUA, Franța, China, Australia.

  Proiectul este realizat și finanțat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, prin intermediul grant-urilor destinate Fulbright Alumni. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în acest proiect sunt ale autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.

  Proiectul FRAGILE poate fi urmărit pe pagina oficială https://fragile.live/, pe Facebook și Instagram

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.