More

  Vodafone anunță un proiect de pădure inteligentă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vodafone anunță un proiect de pădure inteligentă, conectată la rețeaua Supernet. Pădurea, situată în județul Covasna, a fost dotată cu un sistem de monitorizare și semnalizare în timp real a sunetelor specifice exploatărilor forestiere, ceea ce ajută la combaterea defrișărilor ilegale.

  Proiectul este parte a misiunii Vodafone de a proteja mediul. De asemenea, este un apel la solidaritate pentru apărarea pădurilor din România împotriva defrișărilor ilegale. Noua poziționare a Vodafone la nivel global este „Împreună putem”.

  Soluția de pădure inteligentă implementată de Vodafone are la bază sistemul dezvoltat de start-up-ul non profit Rainforest Connection. Sistemul comunică cu rețeaua Vodafone și constă într-o serie de dispozitive numite „gardieni digitali”. Acestea sunt prevăzute cu senzori acustici care captează o gamă variată de sunete din mediul înconjurător.

  Vodafone anunță un proiect de pădure inteligentă

  Datele captate sunt trimise, prin internet, către o platformă aflată în cloud. Această platformă este dotată cu Inteligență Artificială. Aplicația analizează în timp real informația primită. Dacă sunt detectate zgomote precum cele de drujbă, de autovehicule etc, care ar putea indica eventuale activități suspecte, trimite, tot în timp real, alerte către o aplicație instalată pe telefoanele pădurarilor și/sau către un centru de monitorizare zonal sau național.

  Soluția le permite administratorilor pădurilor să asculte în timp real ce se întâmplă. Astfel, ei pot să intervină prompt în caz de pericol. Dispozitivele sunt instalate în segmentul superior al arborilor, într-un mod neinvaziv. Acestea sunt dotate cu panouri solare proprii care le asigură alimentarea cu energie și sunt protejate de intemperii. Un singur dispozitiv are o rază de acoperire de 1Km și poate preveni defrișarea a peste 3Km2 de pădure.

  Vodafone accentuează rolul pe care fiecare individ îl poate avea în schimbarea în bine a societății, cu ajutorul tehnologiei. Noua poziționare de brand a Vodafone este inspirată de studiul derulat de companie în rândul consumatorilor. Acesta a arătat cum tehnologia s-a transformat dintr-un instrument care stimulează oamenii la nivel personal într-o componentă esențială care poate genera impact în dezvoltarea durabilă a societății.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.