More

  Samsung dezvoltă o nouă tehnologie radio 5G de bandă largă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung dezvoltă o nouă tehnologie radio 5G de bandă largă. Aceasta extinde lățimea de bandă suportată de către echipamentele radio de ultimă generație, precum cele de tip Massive MIMO. Astfel, ajută operatorii să poată implementa tehnologia 5G într-un mod mai flexibil și mai rentabil.

  Prin intermediul acestei noi tehnologii, Samsung va extinde lățimea de bandă suportată de echipamentele radio 5G la 400 MHz. Asta reprezintă dublu față de 200 MHz din echipamentele radio comerciale actuale.

  Cu o lățime de bandă mai mare, echipamentele radio Samsung îi vor ajuta pe operatori să eficientizeze utilizarea spectrului de banda medie pentru rețelele 5G, folosind mai puține componente hardware. Noua tehnologie îi va ajuta pe operatori să micșoreze numărul de echipamente radio necesare atunci când gestionează spectrul în diferite scenarii de implementare.

  Aceasta acoperă și situația în care un operator deține canale de frecvențe neadiacente în lățimea de bandă de 400 MHz. Operatorii pot utiliza, de asemenea, această soluție pentru partajarea rețelelor de tip RAN. Aici pot împărți în mod activ infrastructura de rețea cu alți operatori prin implementări comune.

  Samsung dezvoltă o nouă tehnologie radio 5G – Accelerare de bandă medie

  Frecvențele de bandă medie oferă un câmp de acoperire larg, viteze mari și latență scăzută. Noile echipamente radio de la Samsung îi vor ajuta pe operatori în accelerarea implementării rețelelor 5G în spectrul de bandă medie.  

  Dong Geun Lee Vicepreședinte și Head of H/W R&D Group, Networks Business, Samsung Electronics:

  „Suntem mândri să dezvoltăm noi soluții care pot ajuta operatorii să realizeze implementări eficiente prin minimizarea impactului la nivelul nevoilor hardware și prin reducerea costurilor de instalare – chiar și atunci când doresc să își extindă spectrul de frecvente. Prin expertiza noastră tehnică și cu ajutorul capabilităților 5G de top din industrie, suntem încântați să oferim in mod constant soluții inovatoare 5G gândite pentru a aduce mai multe beneficii operatorilor și clienților lor.”.

  Noile soluții de bandă largă ale Samsung, precum și echipamentele radio MIMO Massive, vor fi disponibile la nivel comercial la începutul anului 2022. Acestea vor oferi mai multe avantaje operaționale și de implementare operatorilor.

  Noua tehnologie 5G din echipamentele radio reprezintă încă o inovație venită în suportul spectrului de bandă medie 5G. Recent, Samsung a anunțat încă o tehnologie inovativă, Mobility Enhancer. Este vorba despre o noua tehnologie Samsung, bazată pe AI. Aceasta îmbunătățește performanța de formare a fasciculului echipamentelor radio de tip MIMO Massive. Cum anume? Crescând rata de transfer de date cu până la 30% în mobilitate.

  Samsung a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, precum chipset-uri, echipamentele radio și de tip core. Printr-o continuă cercetare și dezvoltare, Samsung încurajează industria să promoveze rețelele 5G prin propriul portofoliu de produse, de la virtualizarea RAN și Core, până la soluții de rețele private și instrumente de automatizare bazate pe AI. Compania oferă în prezent conectivitate sutelor de milioane de utilizatori din întreaga lume.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.