More

  Facebook adaugă etichete contextuale pe conținut

  Facebook adaugă etichete contextuale pe conținut. Astfel, utilizatorii nu vor confunda postările satirice cu știri.

  Facebook adaugă etichete contextuale pe conținut

  Facebook a început treptat să aplice etichete pe pagini pentru a oferi mai mult context despre natura conținutului. Decizia vine ca parte a unui nou experiment. Paginile politicienilor vor fi marcate ca „oficial public”, de exemplu, în timp ce paginile fanilor și paginile de satiră vor fi etichetate ca atare.

  Noile etichete vor apărea atunci când postările apar în News Feed. Acestea vor putea fi extinde pentru a se citi de ce sunt necesare. Pentru postările paginilor de satiră, rețeaua socială justifică decizia asemănând aceste pagini cu paginile personalităților publice sau a surselor oficiale de știri. Îngrijorarea companiei este că pot provoca confuzie.

  După cum notează Social Media Today, utilizatorii sunt predispuși să ia în serios postările satirice, chiar și atunci când provin din publicații cunoscute precum The Onion. Adesea vor fi găsite răspunsuri aprinse în secțiunea lor de comentarii de la utilizatorii care cred că sunt postări din surse reale de știri.

  În plus, etichetele au capacitatea de a clarifica din start dacă utilizatorii citesc sau nu postări de la autorități reale. Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea răspândirii știrilor false pe platformă.

  Facebook are deja o problemă uriașă cu știrile false, fără a adăuga postări de satiră interpretate greșit. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Princeton a constatat că platforma este principala sursă de răspândirea informațiilor false. Este platforma de referință pentru știri false cu un procent de 15%. Asta în timp ce Google și Twitter au condus utilizatorii la surse dubioase cu un procent de 3,3%, respectiv, 1%.

  Facebook a început să testeze caracteristica, astfel că implementarea globașă poate fi de durată. Mai mult, platforma testează caracteristica doar în SUA în acest moment.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here