More

  Intel vrea să producă cipuri pentru producătorii de automobile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Intel vrea să producă cipuri pentru producătorii de automobile. Compania spune că poate începe să producă siliciu în șase până la nouă luni. Compania vrea să suplineze lipsa globală de semiconductori.

  Intel vrea să producă cipuri pentru producătorii de automobile

  Intel a stabilit un plan pentru a ajuta producătorii de automobile care se confruntă cu lipsa globală de semiconductori. Această lipsă a forțat companii ca GM să anuleze anumite procese în producție.

  CEO-ul Pat Gelsinger a declarat pentru Reuters că Intel este în discuții cu firme care proiectează siliciu. Astfel, producătorii de automobile să poată să fabrice cipurile la propriile turnătorii. El a spus că obiectivul este să înceapă să producă acele modele în termen de șase până la nouă luni.

  „Sperăm că unele dintre aceste lucruri pot fi ameliorate, fără a necesita construcția unei fabrici întrei sau patru ani, ci poate șase luni de produse noi certificate pentru unele dintre procesele noastre existente”, a declarat Gelsinger pentru Reuters. „Am început deja aceste angajamente cu unii dintre furnizorii de componente cheie.”

  Executivul nu a numit niciuna dintre companiile cu care Intel a avut conversații. Însă, a notat că producția ar putea avea loc la uzinele sale din Oregon, Arizona, New Mexico, Israel sau Irlanda.

  Planul este separat de investiția de 20 miliarde de dolari pe care Intel a anunțat-o luna trecută pentru a începe fabricarea de siliciu pentru alți designeri de cipuri. Gelsinger s-a întâlnit și cu administrația Biden ca parte a unei reuniuni organizate de Casa Albă pentru a discuta despre lipsa semiconductorilor.

  Președintele a analizat încă din februarie opțiuni cu privire la modul de abordare a situației. El i-a spus lui Gelsinger și altor directori că va împinge Congresul să aloce 50 de miliarde de dolari pentru cercetarea și fabricarea semiconductorilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.