More

  Marea Britanie are în vedere lansarea unei monede digitale

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Marea Britanie are în vedere lansarea unei monede digitale. Banca Angliei spune că banii virtuali vor coexista cu cei numerar.

  Marea Britanie are în vedere lansarea unei monede digitale

  Marea Britanie nu va aștepta pur și simplu în timp ce alte țări lansează monede digitale. Astăzi, Banca Angliei și HM Treasury au anunțat că vor explora împreună „o nouă formă” de bani virtuali pentru sectorul public și privat. Un grup de lucru dedicat a fost deja numit pentru a evalua riscurile și aspectele practice ale introducerii unei monede digitale.

  Pentru a ajuta la colectarea unor noi cazuri de utilizare, oficialii se vor consulta cu părțile interesate. Discuțiile vor include bănci, fintech-uri, furnizori de infrastructură de plată și companii de tehnologie. Deocamdată, Marea Britanie face pur și simplu cercetări și nu și-a luat niciun angajament de a acționa în mod fezabil.

  Moneda virtuală naște implicații uriașe pentru sistemul financiar

  În ciuda sublinierii faptului că moneda digitală va completa bancnotele și depozitele în loc să le înlocuiască, această întreprinderea masivă prezintă în continuare implicații uriașe pentru sistemul financiar. Pe de o parte, experții consideră că banii virtuali ar putea crește viteza tranzacțiilor interne și transfrontaliere, ar reduce costurile și chiar ar putea ajuta la conectarea mai multor persoane la economie. Dar, de asemenea, ar putea submina statutul băncilor tradiționale, inclusiv ale băncilor centrale care ajută la menținerea stabilității financiare.

  Noul grup de lucru va monitoriza, de asemenea, evoluțiile internaționale ale monedei digitale. Potrivit Forumului Economic Mondial, aproximativ 86% din băncile centrale ale lumii examinează avantajele și dezavantajele monedei virtuale. China este în frunte, dar alții, inclusiv Japonia și Elveția, au lansat propriile experimente cu moneda digitală. Marea Britanie, fost membru al UE, va fi probabil foarte atentă la lucrările pregătitoare ale blocului privind un euro digital.

  Impulsul este în mare parte o reacție la progresele înregistrate de sectorul privat. În 2019, Facebook și-a anunțat propria monedă digitală, denumită în prezent Diem. O serie de companii îmbrățișează, de asemenea, criptomonede, inclusiv furnizori de plăți precum PayPal și Visa și producătorul de vehicule Tesla.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here