More

  Fost executiv Netflix condamnat pentru spălare de bani

  Fost executiv Netflix condamnat pentru spălare de bani. Echipa apărării intenționează să facă apel în urma verdictului.

  Fost executiv Netflix condamnat pentru spălare de bani

  Un fost executiv Netflix a fost condamnat pentru luare de mită și beneficii de la colaboratorii companiei, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

  Michael Kail a fost vicepreședintele operațiunilor de tehnologie informațională de la Netflix în perioada 2011-2014. Acesta a fost găsit vinovat de un juriu pentru spălare de bani și fraudă. Kail și-a folosit poziția în companie pentru a „debloca un flux de numerar și restituiri de acțiuni” pentru el însuși.

  Netflix l-a dat în judecată pe Kail în 2014. Compania susține că a ascuns plățile de la colaboratori direcționându-le către propria sa companie de consultanță. Potrivit DOJ, Kail a acceptat mită în valoare totală de peste 500.000 de dolari. De asemenea, a primit și acțiuni de la nouă companii de tehnologie care au furnizat produse sau servicii Netflix.

  Avocatul lui Kail, Julia Mezhinsky Jayne, a declarat pentru The Verge că au fost dezamăgiți de verdict, pe care l-a numit „inexplicabil și clar nesusținut de dovezi reale și de lege”. Echipa lui Kail are de gând să facă apel. Jayne a spus că acesta a fost „un avantaj extraordinar pentru Netflix și a contribuit la succesul lor ca o companie de tehnologie de vârf”.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here