More

  Realme 8 5G: Accesibilitate înainte de toate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Realme 8 5G: Tehnologia 5G reprezintă viitorul în comunicații. Am avut nenumărate materiale, LIVE-uri și articole în care am explicat, am dezbătut și am subliniat toate aspectele cu care tehnologia 5G vine la pachet. Atât bune, cât și mai puțin bune.

  Știm că 5G oferă viteze de descărcare la nivelul celor obținute prin broadband. Asta înseamnă că nu mai este nevoie să te conectezi la un router pentru a avea viteze gigabit. Acum le poți obține prin intermediul rețelelor 5G.

  Mai știm și că în România, nu există încă rețea 5G pur-sânge, ci o rețea hybrid, dar care oferă viteze de descărcare de pană la 600mbps. Ceea ce este o viteză foarte mare comparativ cu vitezele pe care le obținem pe rețeaua 4G.

  Odată cu popularizarea acestui protocol de transfer rapid de date, au început să apară, rând pe rând, terminalele care înglobează tehnologia 5G.

  Producătorii s-au luptat, care mai de care, să penetreze această piață, care se află în stadiul incipient. Dar locurile sunt limitate și trebuie să fii acolo din timp, să prinzi fii sigur că te-ai urcat la timp în tren, nu?

  Majoritatea producătorilor au venit cu dispozitive 5G și deși erau diferite, aceste terminale aveau un lucru în comun: prețul mare. Pe undeva un lucru normal.

  Realme 8 5G: Accesibilitate înainte de toate

  Ei bine, aparent, Realme nu a primit e-mailul. Nu a aflat că terminalele cu tehnologie 5G trebuie să fie scumpe, așa că ce a făcut? A lansat un smartphone 5G la un preț foarte accesibil. Este vorba despre Realme 8 5G.

  Realme 8 5G va fi disponibil în România la un preț foarte atractiv

  Acest model va fi disponibil în 2 variante de specificații:

  4GB memorie RAM și 64GB mediu de stocare

  6GB memorie RAM cu 128GB mediu de stocare

  În ceea ce privește prețul, probabil mulți dintre voi veți fi surprinși. Versiunea de 4GB RAM cu 64GB stocare va avea un preț recomandat de 1029,99 lei, iar versiunea cu 6GB RAM și 128GB stocare 1129,99 lei.

  WOW! Incredibil. Cum au reușit să obțină acest preț?

  Doar nu au tăiat din altă parte pentru a compensa costisitoarea tehnologie 5G? Păi, cam asta au făcut. Dacă analizăm comparativ modelele Realme 8, Realme 8 Pro și Realme 8 5G, vedem exact cum a reușit producătorul să jongleze cu specificațiile. Astfel a reușit să ofere 3 dispozitive accesibile, pentru 3 tipuri de clienți diferiți.

  Iar înainte să judecăm prea aspru specificațiile modelului Realme 8 5G, haideți să vă explic de ce nu aveți nevoie de majoritatea dintre cele care au fost eliminate.

  Realme 8 5G vs. Realme 8 vs. Realme 8 Pro

  Prima diferență sesizabilă este la nivel de display. Dacă modelele Realme 8 și 8 Pro aveau display Super AMOLED cu un vârf de luminozitate de 1000 niți, Realme 8 5G are display IPS LCD cu un vârf de luminozitate de 600 niți. Mai slab, nu? Depinde pentru ce îl folosești.

  Deși nu are display Super AMOLED, Realme 8 5G are rată de împrospătare de 90Hz, comparativ cu 60Hz, pe celelalte dispozitive. Una caldă, una rece. În plus, luminozitatea de bază, cel mai frecvent folosită pe dispozitiv este de 480 niți pentru Realme 8 5G, comparativ cu 430 niți, nivelul pe care care 8 și 8 Pro îl ating cel mai des. Iar din acest punct de vedere, Realme 8 5G iese învingător.

  Procesorul cu care este echipat este un MediaTek MT6833 Dimensity 700 5G (7 nm), spre deosebire de cel disponibil pe Realme 8, care are tehnologie pe 12nm, respectiv 8 Pro cu Snapdragon pe 8nm. Procesorul are tot 8 nuclee, dar un pic diferite față de modelul Realme 8.

  Distribuția nu se mai realizează la 2 cu 6, ci la 4 cu 4, iar frecvența nucleelor Cortex-A76 este de 2,2GHz, față de 2,05Ghz. Nu are rost să intrăm în detalii prea tehnice. Ce vă pot spune este că diferența între cele două este sesizabilă doar în viteza de descărcare și încărcare.

  În rest, este cam aceeași mâncare de pește. Cu ce vine în plus Realme 8 5G este versiunea de 64GB memorie de stocare. Că este bine, că este rău, nu sunt eu cel în măsură să judec. Dar cert este că Realme oferă variante pentru toate buzunarele.

  Modulul de cameră are mai puțini megapixeli, dar atât de mulți cât să conteze

  Modulul de cameră este un alt element care a suferit modificări, comparativ cu cel disponibil pe Realme 8. Modulul principal de cameră are 48 megapixeli, spre deosebire de 64 megapixeli. Ceilalți senzori sunt identici. Acum, afectează această diferență calitatea fotografiilor?

  Da, dacă trebuie să printezi bannere de peste 10 metri păstrați. Dacă faci poze pentru Facebook, Instagram și, eventual, printarea lor în format de 10x15cm, îți garantez că ești câștigat și cu un număr mai mic de pixeli. Asta la nivel de poze.

  Dacă vorbim despre înregistrare video, modulul principal nu înregistrează la rezoluție 4K. Ăsta ar fi cel mai mare dezavantaj. Dar dacă poți trece peste, rezoluția video 1080 este una foarte bună.

  Stabilizarea camerei principale e bună, așa cum veți vedea din review-ul video de pe canalul de YouTube Noobz. Totuși, nu același lucru îl putem spune despre stabilizarea la zoom 2x și 5x. Dacă vrei rezultate foarte bune, vei avea nevoie de stabilizator sau trepied.

  Bateria are o capacitate de 5000 mAh cu încărcare rapidă de 18W. Realme 8 beneficiază de încărcare de 30W, iar Realme 8 Pro are încărcare rapidă de 50W. Este o diferență destul de mare, dar, pe de altă parte, cine are dublu viteză de descărcare? Sigur, nu încarci mai repede, dar cine nu are buffering la clipuri cu rezoluție mare?

  Iar pentru că am ajuns și la capitolul viteză de descărcare, am realizat o serie de teste de viteză în diferite locații din București, unde există rețea 5G. Noi fiind pe Orange, avem rețea 5G în tot Bucureștiul, inclusiv în Otopeni.

  Realme 8 5G oferă viteze de descărcare de până la 600 Mbps

  Am realizat astfel 3 măsurători în 3 zone diferite. Prima măsurătoare am realizat-o în fața sediului Orange din Piața Victoriei. Aici am obținut o viteză de 518 Mbps descărcare, respectiv 57,2 Mbps încărcare.

  A doua măsurătoare am realizat-o în piața Spania, unde am înregistrat o viteză de descărcare de 66,4 Mbps, respectiv 36,4 Mbps la încărcare. Ultima măsurătoare am înregistrat-o în sectorul 2, pe strada Avrig, unde am avut o viteză de 103 Mbps descărcare și 83 Mbps încărcare.

  Am mai avut măsurători bune și în Herăstrău la Aviatorilor, de peste 400 Mbps descarcare și peste 40 Mbps încărcare, dar mai multe vedeți în video.

  Din aceste măsurători am învățat două lucruri

  Viteza de transfer a datelor se ridică la nivelul dispozitivelor 5G. La fel ca în cazul terminalelor celorlalți producători, ești condiționat de semnalul GSM. Pe strada Avrig și în Piața Spania, am fost într-o zonă unde eram înconjurat de clădiri care ecranau semnalul. Ce trebuie să știm este că smartphone-ul este capabil de a atinge viteze de transfer foarte mari.

  Într-un final, pentru cine este potrivit Realme 8 5G?

  Din punctul meu de vedere, este un smartphone foarte accesibil. Desigur, există smartphone-uri 5G, care sunt sub 1000 de lei. Doar că acele dispozitive nu au ecran cu rata de împrospătare de 90Hz, nu vin cu Android 11 direct din cutie, iar camera selfie nu este atât de luminoasă.

  Aș spune că Realme 8 5G este potrivit pentru tinerii pasionați de jocuri pe smartphone, dar și pentru vizionarea de conținut pe platformele de streaming. Spui astfel ADIO la problemele cu buffering-ul. Tot ce îți mai trebuie, pe lângă terminalul Realme 8 5G este un abonament 5G.

  OFERTĂ FULGER LA LANSARE!

  Începând cu data de 18 mai 2021, Realme 8 5G va fi disponibil în România. În plus, doar în perioada 18 Mai – 20 Mai va fi disponibilă oferta fulger prin intermediul căreia prețul Realme 8 5G cu 4GB RAM și 64GB stocare va fi de doar 879.99 lei, în timp ce Realme 8 5G cu 6GB RAM și 128GB stocare va costa doar 979,99 lei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.