More

  Germania ia măsuri împotriva Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Germania ia măsuri împotriva Facebook. Compania a primit ordin să nu mai colecteze date despre utilizatorii germani WhatsApp. O interdicție de urgență va fi în vigoare timp de trei luni.

  Germania ia măsuri împotriva Facebook

  O autoritate de reglementare germană susține că încercarea Facebook de a determina utilizatorii WhatsApp să fie de acord cu practicile de colectare a datelor în conformitate cu o politică de confidențialitate actualizată nu este legală. Drept urmare, autoritatea de reglementare a ordonat Facebook să nu mai colecteze date de la utilizatorii WhatsApp din țară. Astfel, a decis să implementeze o interdicție de urgență de trei luni.

  Șeful autorității de confidențialitate din Hamburg, Johannes Casper, a declarat că termenii actualizați sunt exagerat de largi, inconsecvenți și nu sunt transparenți. El a sugerat că Facebook ar putea deja să gestioneze greșit datele. De asemenea, acesta susține că este vital să se oprească potențialul abuz. Decizia a fost luată având în vedere alegerile din Germania de la sfârșitul acestui an.

  Caspar a cerut autorităților de reglementare ale Uniunii Europene să analizeze și să emită o hotărâre care să acopere toate statele membre ale UE. Anterior, el a ordonat Facebook să oprească colectarea de date de la utilizatorii WhatsApp în 2016. La acea vreme a solicitat companiei să șteargă orice informație a adunat.

  Facebook a denunțat afirmațiile lui Caspar. Compania a declarat către Bloomberg că ordinul „se bazează pe o neînțelegere fundamentală” despre obiectivele și impactul termenilor actualizați. Facebook a declarat că interdicția nu va împiedica implementarea noilor reguli.

  Utilizatorii WhatsApp vor trebui să fie de acord cu termenii până pe 15 mai. Facebook a prelungit termenul limită dat la 8 februarie pe fondul „confuziei” și „dezinformării”. Deși Facebook a declarat că s-a angajat să cripteze end-to-end mesajele din WhatsApp, politica îi va permite să partajeze anumite date din serviciu cu alte părți ale activității sale. Acestea date includ numere de telefon, date despre tranzacții, informații despre dispozitivul mobil, adrese IP și alte detalii.

  Nu este prima dată cînd Germania semnalează probleme de confidențialitate

  Funcționarii din Germania se confruntă cu Facebook de ani buni în probleme precum confidențialitatea și încercările companiei de a fuziona datele utilizatorilor din diferitele sale servicii. Cea mai recentă interdicție apare pe fondul unui control mai amănunțit al marilor companii de socializare de către autoritățile de reglementare din întreaga lume.

  În decembrie, Comisia Federală pentru Comerț a cerut Facebook, WhatsApp și alte șapte servicii de social media și streaming video să explice politicile lor de confidențialitate și modul în care gestionează datele utilizatorilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.