More

  Huawei vrea să evite sancțiuni prin dezvoltare software

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei vrea să evite sancțiuni prin dezvoltare software. Informația apare într-o notă internă trimisă personalului companiei. Software-ul este viitorul pentru Huawei pentru că industria este „în afara controlului SUA”, spune Ren Zhengfei, conform unui raport.

  Huawei vrea să evite sancțiuni prin dezvoltare software

  Fondatorul și CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, ar fi cerut personalului să transforme compania într-o forță majoră de software ca o modalitate de a atenua impactul sancțiunilor devastatoare ale SUA. Într-o notă internă raportată de Reuters, Ren spune că Huawei ar trebui să se concentreze asupra software-ului. Mai ales având în vedere că industria este „în afara controlului SUA și vom avea o mai mare independență și autonomie”.

  Huawei este în prezent incapabilă să producă în masă o mare parte din produsele sale hardware .Compania a depozitat cipuri și componente în încercarea de a atenua sancțiunile, dar rezervele sunt limitate și, în unele cazuri, vor fi rapid depășite.

  Huawei este, de asemenea, blocat de la utilizarea aplicațiilor și serviciilor Google pe smartphone-urile sale. Administrația Biden nu a sugerat că va inversa niciuna dintre sancțiunile din era Trump. Cu toate că SUA a redus controlul impus asupra unor companii chineze precum Xiaomi și TikTok.

  Ren ar fi spus angajaților că Huawei se va concentra pe software, inclusiv MindSpore, platforma sa cloud AI și sistemul său de operare HarmonyOS pentru diferite dispozitive. Se pare că Huawei intenționează să concureze pe piețe importante. „Odată ce vom domina Europa, Asia Pacific și Africa, dacă standardele SUA nu se potrivesc cu ale noastre și nu putem intra în SUA, atunci SUA nu poate intra pe teritoriul nostru”, a scris Ren, potrivit Reuters.

  Este posibil să nu treacă mult timp până când o parte importantă a strategiei software Huawei va fi dezvăluită. Compania a trimis o imagine promoțională pe WeChat tachinând un anunț major legat de HarmonyOS pentru 2 iunie. Sistemul de operare nu este încă lansat pe smartphone-uri, accentul inițial fiind pe dispozitivele și televizoarele IoT.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.