More

  SUA scoate Xiaomi de pe lista companiilor militare chineze

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SUA scoate Xiaomi de pe lista companiilor militare chineze. Producătorul a depus o contestație legală împotriva catalogării dăunătoare.

  SUA scoate Xiaomi de pe lista companiilor militare chineze

  Așa cum era de așteptat, SUA a scos Xiaomi de pe lista oficială de guvernare care interzicea americanilor să cumpere sau să dețină acțiunile companiei. Producătorul de smartphone-uri a depus rapid o plângere legală. Prin acestă plângere compania a contestat desemnarea sa ca o companie comunistă militară chineză (CCMC) în ianuarie. Xiaomi a declarat că Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul Columbia a emis un ordin final de „eliberare” de pe listă.

  „Compania reiterează că este o corporație deschisă, transparentă, tranzacționată public, administrată independent”, a declarat președintele Xiaomi, Lei Jun, în depunerea la bursa din Hong Kong.

  Scoaterea Xiaomi de pe listă este o victorie răsunătoare pentru compania chineză de tehnologie. Mai ales având în vedere că este al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, conform IDC. International Data Corporation a avertizat că desemnarea CCMC va cauza „un prejudiciu ireparabil” afacerii.

  Fiind una dintre ultimele politici majore din epoca Trump, lista neagră a interzis americanilor să investească în companii pe care Pentagonul le suspecta că ar fi ajutat Armata Populară de Eliberare a Chinei. Xiaomi nu este singura companie chineză care sărbătorește. Luokung Technology, un furnizor de date care a întreprins acțiuni în justiție împotriva desemnării sale CCMC, a fost, de asemenea, scos de pe listă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.