More

  Peste 10.000 de femei dau în judecată Google

  Peste 10.000 de femei dau în judecată Google. Reclamantele solicită daune de 600 de milioane de dolari de la gigantul de tehnologie.

  Peste 10.000 de femei dau în judecată Google

  Patru femei care au lucrat la Google au primit permisiunea de a continua cu procesul privind diferența de salarizare între sexe. Raportul a fost prezentat de Bloomberg. Cea mai recentă hotărâre înseamnă că procesul se poate aplica acum pentru 10.800 de femei. Acestea au deținut diferite funcții la Google din 2013. Persoanele afectate au ocupat o secțiune largă de posturi, inclusiv ingineri, manageri de programe, vânzători și cel puțin o profesoară.

  Femeile, care cer mai mult de 600 de milioane de dolari în daune, susțin că Google a încălcat legea egalității salariale din California. Astfel, aceste au fost plătite mai puțin decât omologii lor bărbați, fiind promovate încet și mai rar. Angajatele de la Google câștigă cu aproape 16.800 de dolari mai puțin decât „bărbații în funcții similare”. Informația apare într-o înregistrăre în proces, care cita o analiză a economistului David Neumark, de la UC Irvine.

  Procesul susține, de asemenea, că utilizarea de către Google a informațiilor salariale anterioare a fost un factor cheie în perpetuarea inegalității salariale. Gigantul de tehnologie a întrerupt practica în 2017. Însă, nu a reușit să-și remedieze diferențele salariale, conform procesului.

  Google neagă acuzațiile centrale ale procesului

  Hotărârea se adaugă la Ancheta privind comportamentul față de femei din companie. În februarie, compania a ajuns la un acord cu Departamentul Muncii cu privire la compensația sistemică și angajarea discriminării la birourile sale din California și Washington.

  Google a fost de acord să plătească peste 2,5 milioane de dolari pentru mai mult de 5.500 de angajați. Spre deosebire de disputele similare cu privire la remunerarea în zona de tehnologie, Google a plătit 9,7 milioane de dolari pentru a reduce decalajele salariale pentru 10.677 de angajați în 2019. Suma a fost plătită după ce compania a recunoscut că oferă compensații mai mici pentru bărbați față de femeile care au funcții similare.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here