More

  Google a ascuns setările de confidențialitate pe Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a ascuns setările de confidențialitate pe Android, fiind greu pentru utilizatori să le găsească. Compania ar fi sugerat și altor producători să facă acest lucru.

  Detalii despre modul în care Google a abordat confidențialitatea pe dispozitivele Android au ieși la suprafața ca urmare al unui proces antitrust. Procesul se desfășoară în statul Arizona, din SUA, și are ca obiect urmărirea dispozitivelor mobile.

  După cum informează publicația Insider, documentele prezentate în acest caz indică faptul că Google a ar fi ascuns setările de confidențialitate pentru dispozitivele Android. Astfel setările au fost mai greu de găsit de către utilizatrori. Google a testat versiunile de sisteme de operare în care funcțiile de confidențialitate erau la vedere. Compania a observat că în cazul în care setările erau ușor de accesat, utilizatorii le foloseau pentru a nu putea fi urmăriți. Acest lucru a fost văzut de Google ca fiind o problemă. Asta a determinat compania să „îngroape” mai mult aceste setări, fiind „ferite” de ochii utilizatorilor.

  Google a ascuns setările de confidențialitate pe Android

  Google ar fi reușit inclusiv să „convingă” și alți producători de smartphone-uri, precum LG, să facă același lucru. Angajați ai Google au mai recunoscut și că este dificil să oprești compania să-ți determine locațiile de acasă și de la serviciu. De asemenea, s-au plâns că nu există „nici o modalitate” de a oferi aplicațiilor terțe locația ta, fără a o oferi și către Google.

  De la acest moment, Google a îmbunătățit confidențialitatea. Android 12 va avea o opțiune de locație „aproximativă”, pe lângă un tablou de bord de confidențialitate și alte funcții. Însă, dacă acuzațiile persistă, firma ar putea avea o bătălie dificilă în instanță. Informațiile din proces relevă faptul că Google era hotărât să colecteze date despre utilizatori, indiferent de preferințele acestora.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.