More

  NASA trimite două misiuni pe Venus până în 2030

  NASA trimite două misiuni pe Venus până în 2030. DAVINCI + și VERITAS au trecut de Programul Discovery al agenției.

  NASA trimite două misiuni pe Venus până în 2030

  La începutul anului trecut, NASA a acordat patru echipe câte 3 milioane de dolari fiecare pentru a dezvolta potențiale misiuni pe care agenția spațială le-ar putea extinde în viitor. Acum intenționează să avanseze cu două dintre aceste proiecte. Destinația este Venus.

  Prima misiune se numește Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry and Imaging sau DAVINCI +. Nava spațială va călători pe Venus pentru a face fotografii de înaltă rezoluție ale suprafeței planetei și a trăsăturilor sale geologice unice.

  De asemenea, misiunea va trimite o „sferă de coborâre” care va călători prin atmosfera planetei. Aceasta va colecta date despre gazele aflate pe planetă. Speranța este că DAVINCI + va ajuta oamenii de știință să stabilească dacă Venus a avut vreodată un ocean și să înțeleagă cum planeta a devenit atât de fierbinte.

  A doua misiune, VERITAS sau Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy va călători pe planetă pentru a crea hărți detaliate, tridimensionale, ale suprafeței sale, folosind un radar cu deschidere sintetică.

  De asemenea, va urmări emisiile în infraroșu de la suprafață pentru a cartografia structura rocilor sale. Mai ales având în vedere că oamenii de știință nu știu prea multe despre structură. Cu VERITAS, NASA speră să înțeleagă mai bine modul în care funcționează forțele geologice pe Venus și să înțeleagă de ce planeta s-a dezvoltat atât de diferit de Pământ.

  Pentru ca aceste proiecte să devină realitate, NASA oferă fiecărei echipe finanțare de aproximativ 500 de milioane de dolari. Agenția spune că se așteaptă ca acestea să fie lansate de pe Pământ cândva între 2028 și 2030.

  Atât DAVINCI +, cât și VERITAS au ieșit din Programul Discovery, program pentru propuneri ale oamenii de știință. Una dintre cele mai recente proiecte care a ieșit din program a fost Lunar Reconnaissance Orbiter.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here