More

  Facebook suspendă contul lui Trump pentru 2 ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook suspendă contul lui Trump pentru 2 ani. De asemenea, modifică regulile pentru politicieni și nu le va oferi tratament special.

  Facebook suspendă contul lui Trump pentru 2 ani

  Facebook a extins interdicția fostului președinte Donald Trump printr-o suspendare de doi ani. Suspendarea se va încheia pe 7 ianuarie 2023. Apoi, compania va reevalua interdicția lui Trump pentru a „evalua dacă riscul pentru siguranța publică s-a retras”.

  Anunțul vine de la vicepreședintele afacerilor globale al Facebook, Nick Clegg. Dacă Trump este reintegrat și încalcă din nou regulile Facebook, compania va implementa un „set strict de sancțiuni care escaladează rapid”. Aceste măsuri ar putea duce la o interdicție permanentă.

  Politicienii vor fi supuși unei moderare potențial mai dură

  Suspendarea însoțește o schimbare mai amplă a modului în care Facebook tratează postările care încalcă regulile. Rețeaua de socializare va permite un anumit conținut care încalcă regulile, dacă acesta se încadrează în „știri importante sau pentru interes public”.

  Însă, va începe să publice „cazurile rare” în care se aplică această permisiune. De asemenea, politicienii vor fi supuși acelorași reguli de conținut ca și ceilalți utilizatori. Este o inversare față de politica anterioară a Facebook. Politică care a protejat în mare parte oficialii aleși de o astfel de aplicare severă.

  „Când evaluăm conținutul pentru a fi actualizat, nu vom trata conținutul postat de politicieni diferit de conținutul postat de alți utilizatori”, a scris Clegg într-o postare pe blog. „În schimb, vom aplica pur și simplu testul nostru de echilibrare la tot conținutul, măsurând dacă valoarea de interes public a conținutului depășește riscul potențial de prejudiciu.”.

  Executivii Facebook au susținut anterior că discursul politicienilor era inerent în interesul public. Astfel, nu ar fi fost recomandat să intervină decât în cele mai excepționale circumstanțe. Această poziție le-a permis multor lideri aleși să folosească platforma în moduri abusive fără să fie sancționați conform regulilor Facebook.

  Prin deschiderea politicienilor către o moderare potențial mai dură în viitor, compania ar putea supăra în continuare guvernele care au început deja să amenințe companiile de tehnologie în legătură cu cenzurarea discursului politic.

  Într-o declarație către The Verge, Trump a numit hotărârea Facebook „o insultă” față de susținătorii săi care au votat la alegerile prezidențiale. Președintele a adăugat că „nu ar trebui să i se permită să scape cu această cenzură și reducere la tăcere”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.