More

  Noul ecran extensibil Samsung poate detecta bătăile inimii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Noul ecran extensibil Samsung poate detecta bătăile inimii. Dispozitivul este în stadiul incipient și poate reprezenta viitorul wearable.

  Noul ecran extensibil Samsung poate detecta bătăile inimii

  Dincolo de ecranele sale pliabile de nouă generație, cu factori de formă noi, Samsung lucrează la afișaje mult mai flexibile. Ca parte a ultimei sale descoperiri, compania spune că a dezvoltat un ecran OLED pentru piele. Dispozitivul are un monitor încorporat pentru monitorizarea bătăilor inimii și poate fi extins cu până la 30 la sută.

  Potrivit Samsung, tehnologia este în stadiul incipient și oferă măsurători mai precise față de dispozitivele portabilele existente. Gigantul de tehnologie este convins că studiile sale pot deschide calea pentru comercializarea dispozitivelor extensibile cu ecrane mari, de înaltă rezoluție. Compania se așteaptă ca ecranul să fie adoptat de toate tipurile de produse pentru sănătate.

  Samsung a creat un dispozitiv portabil cu un ecran flexibil

  Un nou studiu evaluat de revista Science Advances susține că echipa de cercetători de la Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) a creat un dispozitiv portabil cu un ecran flexibil care oferă măsurători stabile chiar și după ce a fost întins de până la 1.000 de ori față de lungimea sa normală.

  Majoritatea dispozitivelor cu formă fixă ​​se descompun de obicei sau se destramă după o intensă manipulare fizică. Pentru a depăși acest obstacol tehnic, cercetătorii au înlocuit materialul plastic utilizat în afișajele extensibile existente cu elastomer.

  Acesta este un material avansat cu elasticitate și rezistență ridicată. Apoi au modificat compoziția moleculară pentru a-i spori rezistența la căldură și pentru a atenua stresul cauzat de alungire. Astfel, permițându-le să integreze un semiconductor în dispozitivul lor.

  Echipa a aplicat, de asemenea, un material electrod extensibil care rezistă la deformare în zona elastomerului. Potrivit cercetătorului Yeongjun Lee, acest lucru „a permis spațiilor și electrozilor de cablare dintre pixeli să se întindă și să se micșoreze fără ca pixelii OLED să se deformeze în sine”.

  Facând elastomerul mai rezistent la substanțe chimice și căldură, echipa a declarat că a demonstrat în mod eficient că dispozitivele extensibile pot fi echipate cu senzori și semiconductori de urmărire a sănătății.

  Cercetătorii susțin că dispozitivul lor flexibil se adaptează mai bine la mișcare prin fixarea pe pielea purtătorului. Acest lucru face posibilă măsurarea continuă a bătăilor inimii cu un grad mai mare de sensibilitate. În timpul testelor au descoperit că mișcarea încheieturii mâinii nu a cauzat nicio deteriorare a performanței.

  În viitor, cercetătorii prevăd afișajele flexibile utilizate pentru a monitoriza saturația periferică a oxigenului, citirile electromiogramelor și tensiunea arterială.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.