More

  Facebook actualizează standardele comunității

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook actualizează standardele comunității. Decizia vine ca răspuns la o recomandare din partea Consiliului de supraveghere.

  Facebook actualizează standardele comunității

  Facebook spune că va actualiza standardele comunității pentru a clarifica modul în care tratează conținutul satiric. Actualizarea vine ca urmare a recomandărilor din partea Consiliului de supraveghere. Decizia vine după ce un utilizator a postat un meme care satirizează „eforturile guvernului turc de a nega genocidul armean”.

  Facebook a scos inițial postarea, citând regulile sale împotriva discursurilor de ură. Însă, a reintegrat postarea după ce Consiliului a declarat că Facebook a greșit în primă instanță.

  În decizia sa, Consiliului de supraveghere a menționat că Facebook a indicat anterior că face excepții de la regulile sale pentru un anumit conținut satiric. Însă, această politică nu este prezentată în orientările sale oficiale. Acum, Facebook spune că va clarifica modul în care gestionează satira.

  „Vom adăuga informații la standardele comunitare, care clarifică unde considerăm satira ca parte a evaluării deciziilor specifice contextului”, scrie Facebook într-o actualizare. „Această schimbare va permite echipelor să ia în considerare satira atunci când evaluează potențiale încălcări ale discursului de ură”

  Promisiunea de a actualiza standardele comunității este singurul angajament ferm pe care Facebook l-a luat ca urmare a acestui caz. Consiliul a făcut alte câteva recomandări, inclusiv faptul că utilizatorii ar trebui să poată cita excepții de la regulile Facebook privind discursurile de ură atunci când fac apel la o decizie de moderare.

  Facebook a spus că „evaluează fezabilitatea” pentru această recomandare și pentru alte recomandări. Compania a spus că „dezvoltă un cadru pentru evaluarea umorului și a satirei”, dar că un astfel de proces poate fi dificil de extins la toți moderatorii de conținut.

  Nu este prima dată când Facebook modifică regulile ca răspuns la solicitările Consiliului de supraveghere. Compania și-a clarificat anterior regulile privind discursul de ură la sfatul consiliului de administrație. Și compania a fost de acord să retragă unele aspecte ale politicii sale de „actualitate” care le-a permis politicienilor să încalce regulile sale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.