More

  SpaceX lansează primul zbor orbital Starship în iulie

  SpaceX lansează primul zbor orbital Starship în iulie. Data lansării nu va fi modificată, presupunând că totul merge conform planului.

  SpaceX lansează primul zbor orbital Starship în iulie

  SpaceX ar putea efectua primul zbor orbital de testare Starship în câteva săptămâni. Potrivit CNBC, președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, le-a spus celor de la conferința internațională de dezvoltare spațială online că SpaceX „vizează luna iulie” pentru zborul orbital. Shotwell este conștientă de provocări, dar a spus că firma ei se află „într-adevăr pe punctul de plecare” al acelei călătorii cheie.

  Planul de zbor orbital actual are un prototip Starship care va fi lansat din Boca Chica, Texas și care își lasă etapa de rapel Super Heavy în Golful Mexic după aproximativ trei minute. Nava spațială ar intra pe orbită și va ateriza lângă Hawaii după un timp total de aproximativ 90 de minute.

  Acest proces nu presupune complicații majore. Compania privată de zboruri spațiale a pierdut numeroase prototipuri Starship înainte de a avea debarcarea de succes în luna mai. În timp ce acestea includeau zboruri la mare altitudine, zborul orbital vine cu o serie de riscuri.

  Unele dintre principalele dificultăți au fost depășite. Însă, nu există nicio garanție că modificările făcute de atunci vor garanta o călătorie lină de această dată.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here