More

  Astronauții experimentează cu editarea genetică CRISPR

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Astronauții experimentează cu editarea genetică CRISPR. Tehnica ar putea fi cheia călătoriilor spațiale pe termen lung.

  Astronauții experimentează cu editarea genetică CRISPR

  Editarea genetică CRISPR nu mai este limitată pe Terra. Astronautul Christina Koch și echipa sa de cercetători au demonstrat cu succes CRISPR-Cas9 în spațiu pentru prima data. Echipa a folosit metoda ca parte a unei noi tehnici de deteriorare a ADN-ului și studierea modului în care acesta se repară în microgravitate. „Preocupările tehnice și de siguranță” au împiedicat studii anterioare de genul acesta, potrivit cercetătorilor.

  Experimentul a produs o ruptură de ADN dublu catenar deosebit de dăunătoare într-o cultură de celule de drojdie la bordul Stației Spațiale Internaționale. Koch a finalizat testul cu mult înainte. Însă, constatările nu au fost disponibile până în această săptămână.

  Noua abordare deschide calea pentru alte cercetări legate de repararea ADN-ului în spațiu. Cu suficient efort, oamenii de știință speră că pot reproduce daunele genetice cauzate de radiațiile ionizante, ca să nu mai vorbim de alte efecte ale zborurilor spațiale pe termen lung.

  Acest lucru, la rândul său, ar putea ajuta NASA și alte agenții să dezvolte o tehnologie care protejează astronauții și ar face explorarea spațiului profund practică. Există șansa ca CRISPR să joace un rol important în a-i conduce pe oameni pe Marte și nu numai.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.