More

  Imagini 3D ale celulelor pot fi captate în timp real

  Imagini 3D ale celulelor pot fi captate în timp real. Cercetătorii au folosit oglinzi rotative pentru a reuși acest lucru.

  Imagini 3D ale celulelor pot fi captate în timp real

  Există o limită a ceea ce poți observa la celule din imaginile 2D. Însă, crearea imaginilor 3D este un proces care necesită mult timp. Oamenii de știință de la UT Southwestern au dezvoltat un nou dispozitiv „simplu și eficient din punct de vedere al costurilor” capabil să surprindă fotografii multi-unghiulare care pot fi adaptate pe microscoapele de laborator existente.

  Echipa spune că soluția lor implică introducerea unei unități de două oglinzi rotative în fața camerei microscopului. Procesul este de 100 de ori mai rapid decât conversia imaginilor din 2D în 3D.

  În prezent, acest proces presupune colectarea a sute de fotografii ale unui specimen care pot fi încărcate sub formă de stivă de imagini într-un program software grafic, care apoi efectuează calcule pentru a oferi perspective de vizualizare multiple. Chiar și cu un computer puternic, acești doi pași pot consuma mult timp. Dar, folosind dispozitivul lor optic, echipa a descoperit că ar putea evita cu totul această metodă.

  Mai mult decât atât, cercetătorii susțin că inovația lor este chiar mai rapidă, deoarece necesită o singură expunere a camerei în loc de sutele de cadre utilizate pentru întreaga serie de imagini 3D.

  Folosind microscopul modificat, echipa a realizat imagini cu ioni de calciu care transportă semnale între celulele nervoase dintr-un vas de cultură și s-au uitat la sistemul circulator al unui embrion de pește zebră. De asemenea, au captat rapid celulele canceroase în mișcare și bătăile inimii peștilor zebră. De asemenea, au aplicat unitatea optică la alte microscopuri, inclusiv microscopie confocală cu discuri rotative.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here