More

  Intel este interesată de o posibilă expansiunea europeană

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Intel este interesată de o posibilă expansiunea europeană. Compania a declarat că dorește să își dubleze producția de semiconductori în UE.

  Intel este interesată de o posibilă expansiunea europeană

  Intel a declarat că investiția sa în unități de fabricare a semiconductoarelor în valoare de 20 de miliarde de dolari. Eforturile ar putea fi răspândite în mai multe state membre ale UE. Astfel, compania continuă să facă lobby pentru a câștiga sprijinul financiar substanțial de la UE.

  Sprijinul financiar face parte din eforturile UE de a ajuta statele membre să dubleze producția de semiconductori. UE urmărește să atingă nivelul de 20% din piața mondială până în 2030. Informațiile sunt raportate de Financial Times.

  Detaliile cheltuielilor Intel au apărut la scurt timp după ce CEO-ul, Pat Gelsinger, s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron și cu premierul italian Mario Draghi. Aceștiau au discutat despre lipsa globală de cipuri.

  Pe lângă sprijinul financiar, Intel este în căutarea unui spațiu de aproximativ 1000 de acri cu infrastructură dezvoltată care poate sprijini unitățile de fabricație.

  Greg Slater, vicepreședinte al afacerilor de reglementare la nivel mondial, a sugerat pentru FT că Intel ar putea răspândi facilitățile și serviciile de fabricație pentru a sprijini procesul de producție a cipurilor în mai multe state member UE.

  „Suntem bine poziționați pentru a face din acesta un proiect la nivel de ecosistem, nu doar câteva căi izolate într-un stat membru. Credem că acesta este un proiect care va aduce beneficii Europei în general ”, a declarat Slater pentru Financial Times.

  Slater a spus că Intel ar putea să fabrice chip-uri într-o locație și să folosească altă locație pentru ambalare. De asemenea,cercetarea și dezvoltarea ar putea fi partajate în întreaga UE.

  Intel intenționează să înceapă dezvoltarea cu unele unități de fabricație la un cost total de aproximativ 20 de miliarde de dolari. Intel și-a asumat un angajament similar în SUA ca parte a strategiei IDM 2.0 .

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.