More

  Franța amendează Google cu 500 de milioane de euro

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Franța amendează Google cu 500 de milioane de euro. Autoritățile spun că Google a oferit plăți „neglijabile” pentru utilizarea conținutului.

  Franța amendează Google cu 500 de milioane de euro

  Franța a amendat Google cu 500 de milioane de euro în ultima hotărâre antitrust împotriva companiei. Autoritățile spun că Google nu a ajuns la un acord echitabil cu editorii pentru utilizarea conținutul lor pe Google News. Cu toate că în 2020 s-a emis un ordin pentru a face acest lucru.

  Google a declarat în septembrie anul trecut că nu va plăti editorilor francezi pentru rezultatele căutării și că va afișa doar informațiile de bază a știrilor. Declarația a venit înainte ca țara să adopte noi reguli bazate pe hotărârile Uniunii Europene privind drepturile de autor.

  Google și grupul francez Alliance de la presse d’information générale au convenit asupra unui cadru de plată pentru previzualizarea știrilor în ianuarie. De asemenea, compania a fost în discuții cu Agence France-Presse și cu editori de reviste. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare au declarat că ofertele de plată ale Google sunt „neglijabile”, după cum raportează Bloomberg.

  Isabelle de Silva, șefa autorității de reglementare a concurenței, a declarat că Google s-a oferit să plătească mai puțin pentru știri decât pentru datele meteo sau definițiile din dicționare. Ea a spus că nivelul amenzii „ia în considerare gravitatea excepțională a încălcărilor observate”.

  De asemenea, autoritățile de reglementare au acordat Google două luni pentru a remedia situația. În caz contrar, compania se confruntă cu amenzi zilnice de până la 900.000 de euro. O altă hotărâre cu privire la fondul cazului, așteptată la sfârșitul acestui an, poate duce la alte amenzi împotriva Google.

  Compania poate contesta decizia. Google crede că „a acționat cu bună-credință pe tot parcursul procesului”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg.

  Nu este prima amendă primită de Google în Franța

  Aceasta marchează a doua cea mai mare amendă antitrust pe care Franța a acordat-o unei singure companii. Chiar luna trecută, Google a spus că își va modifica regulile de publicitate în Franța și va plăti o amendă de 220 milioane EUR pe fondul acuzațiilor că Google a abuzat de puterea sa publicitară online.

  În 2019, Google a fost de acord să plătească aproape 1 miliard de euro după ce nu a dezvăluit în totalitate activitățile sale impozabile din Franța. În același an, autoritățile de reglementare franceze au amendat compania cu 167 de milioane de dolari pentru regulile publicitare neclare și 57 de milioane de dolari pentru încălcările GDPR.

  După anunțul de anul trecut al inițiativei Google News Showcase, Google a încheiat acorduri cu editorii din alte țări pentru a le plăti conținutul, inclusiv în Marea Britanie, Canada și Australia, care au cerut platformelor digitale să încheie astfel de acorduri. Compania se confruntă cu probleme antitrust în alte jurisdicții, inclusiv în SUA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.