More

  Grupul Ransomware REvil dispare de pe internet

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Grupul Ransomware REvil dispare de pe internet. Website-urile grupului de hackeri au devenit inaccesibile marți.

  Grupul Ransomware REvil dispare de pe internet

  Grupul Ransomware care se pare că provine din Rusia, se află în spatele unora dintre cele mai mari atacuri cibernetice recente a dispărut de pe internet. Potrivit CNBC și Reuters, website-urile operate de grupul REvil au căzut în primele ore ale zilei de marți.

  Dmitri Alperovitch, fost ofițer șef de tehnologie al firmei cibernetice CrowdStrike, a declarat că blogul grupului dark web este încă accesibil. Cu toate acestea, website-urile critice pe care victimele le folosesc pentru a negocia cu grupul și pentru a primi instrumente de decriptare nu mai sunt disponibile. Vizitatorii acestor website-uri web văd acum un mesaj care spune „A server with the specified hostname could not be found.”

  REvil și-a asumat responsabilitatea pentru un șir recent de atacuri ransomware. Acestea au afectat între 800 și 1500 de companii din întreaga lume, inclusiv școli. Grupul a cerut 70 de milioane de dolari pentru a restabili datele pe care le-a furat și le-a criptat.

  Înainte de aceasta, experții au legat grupul de atacurile ransomware asupra gigantului software IT Kaseya. De asemenea, a fost legat și de furnizorul de carne de vită JBS. Acesta din urmă a ales să plătească 11 milioane USD pentru a-și recupera datele.

  Nu este clar de ce site-urile web ale REvil nu mai sunt accesibile

  Grupurile tind să dispară și să se schimbe în cazul în care atrag prea multă atenție. Președintele Biden a dezvăluit recent că se așteaptă ca guvernul rus să acționeze asupra atacurilor ransomware provenite din țara sa. Când a fost întrebat dacă SUA va ataca serverele folosite de infractorii cibernetici ruși pentru a deturna rețelele americane, Biden a răspuns cu un „Da” răsunător.

  Alperovitch a declarat pentru The Post că nu pare că serverele REvil au fost atacate. Asta înseamnă că este puțin probabil o operațiune cibernetică ofensivă lansată de autoritățile americane.

  Kurtis Minder, fondatorul firmei GroupSense, a declarat pentru Reuters că, dacă site-urile REvil vor cădea cu adevărat, va fi rezultatul unei operațiuni ofensive lansate de guvernul SUA. Însă, acesta speră că „daunele colaterale au fost luate în considerare”. Actorii răi dețin cheia datelor pe care le iau, iar victimelor le-ar fi greu să le recupereze dacă cheia respectivă va fi distrusă sau pierdută.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.