More

  Ericsson renunță la contractele 5G cu China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ericsson renunță la contractele 5G cu China. Decizia companiei va afecta, cu siguranță, veniturile de pe piața chineză.

  Ericsson renunță la contractele 5G cu China

  Ericsson a raportat vânzări organice de 8% în al doilea trimestru al anului 2021. Cererea de echipamente 5G din întreaga lume este în creștere. În baza acestui lucru, compania a avertizat investitorii că nu mai așteaptă să beneficieze de unele contracte convenite în China.

  Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Suedia a interzis Huawei să furnizeze kitul său 5G operatorilor suedezi din motive de securitate națională. Prin urmare, se așteaptă ca China să riposteze și să interzică Ericsson de pe piața internă chineză.

  Având în vedere contextul geopolitic, Ericsson a decis că nu se mai poate baza pe venituri din China.

  „Suntem bine poziționați pentru a profita de ritmul continuu al pieței cu portofoliul nostru competitiv de produse 5G și structura costurilor. Cu toate acestea, este prudent să prognozăm o cotă de piață material mai mică în China continentală pentru rețele și servicii digitale, ca decizie anterioară de a exclude furnizorii chinezi din rețelele suedeze 5G ar putea influența acțiunile de piață. ”

  Vânzările nete au scăzut ușor cu 1%, până la 54,9 miliarde SEK. Cu toate aceste, Ericsson a spus că, ajustate pentru diferiți factori, veniturile au crescut cu 8%.

  Producătorul suedez de echipamente de rețea este unul dintre „cei trei mari furnizori” de pe piața rețelei de acces radio (RAN). Celelalte două companii sunt Nokia și Huawei. Compania oferă și o gamă de alte produse, cum ar fi nucleul 5G.

  Ericsson a fost unul dintre principalii beneficiari ai excluderii Huawei

  Săptămâna aceasta a încheiat un contract pe cinci ani cu 8,3 miliarde de dolari cu Verizon. Acesta este cel mai mare contract din istoria companiei.

  „Prin măsuri proactive și continue pentru reziliența lanțului de aprovizionare, am accelerat producția pentru a satisface cererea clienților și suntem bine pregătiți pentru orice provocări din viitor”, a adăugat Ekholm. „Investițiile noastre crescute în cercetare și dezvoltare au accelerat dezvoltarea produselor. Ne-am întărit portofoliul Cloud RAN în continuare cu 5G mid-band și suport masiv MIMO pentru o performanță sporită a rețelei.

  Oportunitatea întreprinderii pentru 5G oferă o cale de creștere interesantă pentru Ericsson. Prevedem o creștere anuală de 20-30% a pieței în întreprinderi, cu oportunități în automatizare, operațiuni la distanță și gestionarea siguranței în sectoare întregi, precum producția inteligentă, porturi și aeroporturi, energie, minerit, sănătate și agricultură. Suntem încrezători că wireless-ul va fi prima conexiune de alegere pentru afacerile globale din era 5G.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.