More

  SUA acuză guvernul chinez de atacul Microsoft Exchange

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SUA acuză guvernul chinez de atacul Microsoft Exchange. SUA, UE, Marea Britanie și NATO acuză China că sponsorizează criminalitatea cibernetică.

  SUA acuză guvernul chinez de atacul Microsoft Exchange

  Statele Unite și aliații săi cheie acuză guvernul chinez de angajarea unor grupuri de hackeri. Atacurile atribuite Chinei includ hack-ul recent Microsoft Exchange. Ramificațiile acestui atac sunt semnificative și larg răspândite. Atacul a oferit acces la serverele a 30.000 de organizații din SUA.

  Atacul Microsoft Exchange a fost atribuit inițial grupului Hafnium. Acesta este un grup de hacking sponsorizat de statul chinez. Un oficial de la Casa Albă a declarat că SUA are „mare încredere” că hackerii Exchange sunt plătiți de guvernul chinez.

  „MSS [Chinei] – Ministerul Securității Statului – folosește hackeri pe bază de contracte pentru a efectua operațiuni cibernetice nesancționate la nivel global, inclusiv pentru propriul profit personal”, a spus oficialul. „Operațiunile lor includ activități infracționale, cum ar fi extorsiunea cibernetică, cripto-jacking-ul și furtul victimelor din întreaga lume pentru câștiguri financiare.”

  Acuzația împotriva Chinei a fost făcută de SUA, UE, Marea Britanie, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japonia și NATO. Știrea a fost relatată de Bloomberg News.

  Uniunea Europeană spune că aceste atacuri și alte atacuri au fost legate de grupuri de hacking cunoscute sub numele de Persistent Threat 40 și Advanced Persistent Threat 31.

  Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a declarat că grupul APT40 a vizat „industriile maritime și contractorii de apărare navală din SUA și Europa”, în timp ce APT30 a atacat „entitățile guvernamentale, inclusiv parlamentul finlandez în 2020”.

  „Atacul asupra serverelor Microsoft Exchange este un alt exemplu serios al unui act rău intenționat de către actori chinezi susținuți de stat în spațiul cibernetic”. Declarația vine de la Paul Chichester, directorul operațiunilor NCSC. „Acest tip de comportament este complet inacceptabil și, alături de partenerii noștri, nu vom ezita să atragem atenția asupra lui când îl vedem”.

  Atacurile cibernetice și incidentele de ransomeware au crescut în ultimii ani

  Grupurile de hackeri vizând aparent organizații din ce în ce mai mari. Numai în acest an, hackerii au vizat cel mai mare furnizor de carne din America. De asemenea, au vizat și o conductă esențială de petrol. În ambele cazuri se crede că grupurile responsabile își au sediul în Europa de Est și, cel mai probabil, în Rusia.

  Rusia a fost, de asemenea, acuzată de hack-ul SolarWinds din 2020. Atac care a încălcat securitate a o serie de entități guvernamentale federale americane. SUA a răspuns cu noi sancțiuni economice la acest atac.

  Cu toate acestea, anunțul legat de China nu include sancțiuni similare. „SUA și aliații și partenerii noștri nu exclud acțiuni suplimentare pentru a trage la răspundere RPC”, a declarat un înalt oficial de la Casa Albă.

  Departamentul de Justiție al SUA a anunțat acțiuni penale împotriva a patru hackeri sponsorizați de MSS din China. Acțiunile penale vin pe baza unei „ campanii multianuală care vizează guverne și entități străine din sectoare cheie, inclusiv maritime, aviație, apărare, educație și asistență medicală în cel puțin o duzină de țări . ”

  Cel mai notabil aspect al acuzației de astăzi este în schimb coaliția largă a țărilor care condamnă public China. Este prima dată când alianța militară NATO a acuzat oficial țara de organizarea de atacuri cibernetice.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.