More

  Spyware-ul NSO folosit pentru a viza activiști și jurnaliști

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Spyware-ul NSO folosit pentru a viza activiști și jurnaliști. Afirmațiile companiei privind vânzările etice sunt puse în discuție.

  Spyware-ul NSO folosit pentru a viza activiști și jurnaliști

  Criticii au susținut anterior că programele spyware ale grupului NSO au fost folosite pentru a viza mass-media și alte persoane nevinovate. Însă, o nouă investigație jurnașistică ar putea dezvălui amploarea unor astfel de abuzuri.

  Washington Post a distribuit o investigație care susține că software-ul Pegasus al NSO a fost folosit pentru a accesa cu succes 37 de telefoane. Dispozitivele aparțin unor jurnaliști, activiști și unor femei apropiate de jurnalistul saudit Jamal Khashoggi.

  Victimele se aflau pe o listă din 2016 de 50.000 de numere de telefon

  Numerele aparțineau unor țări despre care se crede că efectuează atât supravegherea extinsă, cât și utilizarea instrumentelor NSO. Printre aceste țări se numără Ungaria și Arabia Saudită.

  Lista a inclus peste 600 de politicieni, 189 de jurnaliști, 85 de activiști pentru drepturile omului și 65 de directori de afaceri.

  Aproximativ douăsprezece americani care lucrează în străinătate erau pe listă. Însă, investigatorii nu au putut efectua studii medico-legale pe majoritatea telefoanelor și nici nu au găsit dovezi ale unor hack-uri de succes. NSO a spus că Pegasus nu poate fi folosit pentru a asculta dispozitivele americane.

  NSO a negat categoric afirmațiile care rezultă din articol. Compania a susținut că informațiile nu au „nicio bază de fapt”. De asemenea, a respins noțiunea că Pegasus a fost folosit pentru îl viza Khashoggi sau asociații săi.

  Compania a a angajat un avocat pentru acuzații de calomnie, Thomas Clare. Compania acuză jurnașiștii că au „interpretat greșit și au caracterizat greșit” datele în timp ce făceau „presupuneri speculative și nefondate”.

  Investigația vine la un an și jumătate după ce Facebook a dat în judecată NSO pentru că ar fi permis atacuri de exploatare a apelurilor WhatsApp. Asta la doar câteva luni după ce Citizen Lab a susținut că software-ul NSO a fost folosit pentru a intra în iPhone-urile jurnaliștilor Al Jazeera folosind un defect iMessage. Oricât de adevărate ar fi acuzațiile, acestea vor afecta reputația NSO.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.