More

  OPPO introduce o nouă tehnologie de încărcare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  OPPO introduce o nouă tehnologie de încărcare rapidă. OPPO VOOC Flash Charge duce viteza, siguranța și inteligența la următorul nivel.

  OPPO a prezentat cele mai recente realizări și dezvoltăriale tehnologiei proprietare de încărcare rapidă Flash Charge.

  OPPO a dezvoltat și îmbunătățit întregul sistem de încărcare rapidă VOOC Flash Charge pornind de la adaptor și cablul de încărcare, circuitul integrat de gestionare al energiei, ajungând la baterie și toate celelalte componente”, a declarat Jeff Zhang, cercetător OPPO VOOC Flash Charge.

  Fie că utilizatorii aleg încărcarea wireless/fără fir sau prin cablu, tehnologia VOOC Flash Charge este acum capabilă să satisfacă o gamă largă de nevoi atunci când vine vorba de încărcarea dispozitivelor electronice, chiar și în cele mai extreme circumstanțe”.

  Încărcare sigură: noile actualizări și inovații oferă o experiență de încărcare mai sigură. 

  OPPO a prioritizat eficiența și siguranța tehnologiei proprietare de încărcare rapidă. Astfel compania a introdus un sistem de protecție de cinci ori mai eficient pentru optimizarea siguranței tehnologiei de încărcare VOOC Flash Charge și a explorat noimoduri de integrare a altor materiale, diverși algoritmi deinteligență artificială, scheme de încărcare și mulți alți factori care pot contribui la o experiență superioară de încărcare.

  Siguranță cu impedanță mai mică

  Siguranța integrată în sistemul de protecție Flash Charge, se blochează imediat în cazul în care sesizează o supraîncărcare sau orice altă anomalie pentru a proteja bateria, izolând-o de sursa de electricitate. Design-ul îmbunătățit al siguranței include o rezistență internă cu o dimensiune mai mică, dar cu performanțe îmbunătățite.

  Comutatoare din azotură de galiu (GaN)

  OPPO a introdus pentru prima oară comutatoarele GaN în construcția smartphone-urile sale. Aceste comutatoare au aceeași funcționalitate ca cele tradiționale din siliciu. Dar, în același timp, intensitatea scăzută contribuie la reducerea generării de căldură. Îmbună astfel procesul de încărcare și fiabilitatea.

  Proiectarea bi-celulară internă

  O baterie bi-celulară în serie oferă aceeași putere cu un consum de curent electric mai mic și cu o reducere a încălzirii. Mai mult, design-ul bi-celular ocupă mai puțin spațiu, oferind același nivel de siguranț.  Prin noul design, performanța unei baterii este îmbunătățită cu cel puțin 5%.

  Cip de detectare al siguranței bateriei

  Cipul de detectare al siguranței bateriei OPPOinclude algoritmi AI/IA și este capabil să detecteze daunele externe ale bateriilor prin înregistrarea căderilor de tensiune în timp real și acționarea imediată pe baza unor scenarii preînregistrate.

  Dacă sistemul recunoaște scăderea tensiunii ca o cauză a deteriorării bateriei, telefonul va notifica utilizatorul și va implementa măsuri de siguranță suplimentare pentru a preveni alte pericole.

  Colector compozit

  OPPO a dezvoltat o baterie de siguranță cu un nou tip de colector compozit. Bateria folosește un material compozit încastrat între două straturi de aluminiu pentru a înlocui design-ul tipic numai din aluminiu găsit în alte baterii. Această structură „sandwich” este acoperită cu un material de protecție suplimentar alcătuindu-se structura colectorului de curent compozit în cinci straturi. Acesta are rolul de a îmbunătăți siguranța bateriei protejând-o de scurtcircuitele cauzate de factori externi. Testarea în laboratorul OPPO arată că noua baterie trece testele de perforare și coliziune cu o rată de succes de 100% fără a compromite performanța.

  Încărcare inteligentă optimizarea vitezei și a duratei de viață a bateriei pentru un echilibru perfect.

  OPPO a dezvăluit, de asemenea, noua sa tehnologie de încărcare inteligentă. Este concepută pentru a menține viteza de încărcare în intervalul cel mai sigur posibil. Această tehnologie ajustează intensitatea curentuluiîn funcție de scenariul de încărcare perceput prin inteligență artificială.

  Acest lucru va contribui la reducerea uzării premature a bateriei, permițând utilizatorilor să se bucure de o durată de viață optimă a bateriei pe o perioadă mai lungă de timp.

  Tehnologia de încărcare inteligentă va aduce îmbunătățiri vizibile a mai multor aspecte ale performanței bateriei, precum:

  Durată mai lungă de viață a bateriei

  Asigură viteza SuperVOOC de 65W și un ciclu complet de încărcare/descărcare al bateriei. Tehnologia asigură o capacitatea bateriei de 80% chiar și după 1.500 de cicluri de încărcare/descărcare.

  Viteza de încărcare îmbunătățită în funcție de scenariile de utilizare

  În unele scenarii de utilizare, viteza de încărcare utilizată poate fi cea maximă menținând standardele de siguranță. Spre exemplu, tehnologia SuperVOOC de 65W, este capabilă să mărească viteza de încărcare cu aproximativ 20%. Permite, astfel, încărcarea completă a bateriei de 4500mAh în doar 30 de minute, atunci când este nevoie.

  Viteza de încărcare echilibrată și temperatura telefonului

  Tehnologia de inteligentă de încărcare este capabilă să găsească echilibrul dintre curentul optim de încărcare și creșterea ulterioară a temperaturii în diferite scenarii de utilizare. Drept urmare, utilizatorii își pot folosi telefonul în timp ce se încarcă rapid fără niciun disconfort.

  Încărcarea rapidă VOOC Flash Charge este sigură și inteligentă. Dar OPPO a explorat și modalități de optimizare a tehnologiei de încărcare rapidă în situații extreme.

  De exemplu, poate fi dificil să încarci o baterie litiu-ion în medii foarte reci. Acolo unde forțarea încărcării bateriei poate duce chiar la scurtcircuitarea acesteia.

  Soluția de încărcare în temperaturi ultra-scăzute

  OPPO utilizează algoritmi inteligenți pentru a determina temperatura optimă de încărcare a bateriei și crește temperatura înainte de a începe încărcarea.

  Rezultatele testelor arată că bateria este capabilă să crească temperatura de la -20 ℃ la 10 ℃ în doar câteva zeci de secunde. Asta permite încărcarea bateriei în mod normal.

  De la introducerea tehnologiei VOOC Flash Charge în 2014, siguranța, eficiența și ușurința în utilizare au fost pilonii de bază ai dezvoltăriibateriilor și a încărcării rapide. Începând cu 30 iunie 2021, OPPO a solicitat deja peste 3.000 de brevete pentru tehnologia de încărcare rapidă; și prin cele peste 30 de dispozitive compatibile cu tehnologia VOOC Flash Charge, OPPO pune experiența de încărcare rapidă, convenabilă și sigură,  la dispoziția a peste 195 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

  În 2021, OPPO și-a lansat noul proiect – Inițiativa Flash –care își propune să includă tehnologia VOOC într-o mare varietate de dispozitive precum:  automobile, spații publice și cipuri. Tehnologia OPPO Flash Charge evoluează pentru a oferi utilizatorilor o experiență de încărcare de nouă generație. Aceasta este concepută pentru a răspunde tuturor scenariilor de utilizare permițând oamenilor să încarce orice dispozitiv, oricând, oriunde.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.