More

  Lenovo anunță rezultate financiare record

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Lenovo anunță rezultate financiare record pentru primul trimestru al anului fiscal 2021-2022. Veniturile grupului au crescut cu 27%, de la 13,3 la 16,9 miliarde de dolari. Profitul înregistrat înainte de taxe s-a dublat comparativ cu primul trimestru al anului fiscal anterior. Acesta a ajuns 650 milioane de dolari, cu 96% mai mult. Profitul net a crescut cu 119%, de la 213 la 466 milioane de dolari.

  Grupul Lenovo anunță o creștere semnificativă a veniturilor din primul trimestru (aprilie-iunie) al acestui an fiscal. Au atins suma de 16,9 miliarde de dolari, în creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului anterior.

  Profitul operațional s-a dublat comparativ cu trimestrul întâi al anului fiscal precedent, ajungând la 650 milioane de dolari (în creștere cu aproximativ 96%), iar profitul net a crescut de peste două ori ajungând la 466 milioane de dolari, ceea ce înseamnă cu 119% mai mult. Lenovo a atins o marjă de venit de 2,8%, stabilind un record față de anii precendenți.

  Evoluția este determinată în continuare de accelerarea digitalizării, transformarea smart și actualizările IT ale dispozitivelor, infrastructurii și aplicațiilor disponibile în întreaga lume. Privind în viitor, Lenovo vede oportunități continue de creștere durabilă și îmbunătățiri ale profitabilității în cadrul afacerii sale. În domenii precum soluții verticale, soluții de infrastructură. PC-uri premium și dispozitive non-PC adiacente precum tablete, smartphone-uri, computere încorporate și alte dispozitive smart.

  În primul trimestru al acestui an fiscal, cheltuielile cu cercetarea și dezvoltarea au crescut cu 40%, iar compania urmărește să își dubleze investițiile în inovare în următorii trei ani.

  Lenovo anunță rezultate financiare record

  „Transformarea digitală smart accelerată a creat oportunități de piață semnificative la nivel global. Lenovo profită de ele din plin, pe măsură ce ne transformăm dintr-o companie de dispozitive în furnizor de servicii și soluții”.

  Dovada este în performanța noastră – doar în acest trimestru am dublat profitabilitatea de la an la an, în timp ce marja de venit net a atins un nou record pentru noi”, a declarat Yuanqing Yang, președinte și CEO Lenovo.

  Vom dubla investițiile în cercetare și dezvoltare în următorii trei ani, ne vom îmbunătăți în continuare excelența operațională și rămânem dedicați inovației ecologice și cetățeniei corporative pentru a realiza creșteri durabile de rentabilitate pe termen lung.”, adaugă domnul Yuanqing Yang.

  Grupul Lenovo SSG (Solutions and Services)

  A înregistrat creșteri semnificative ale veniturilor de până la 1,18 miliarde de dolari, cu 38% față de anul fiscal anterior, pe trei segmente SSG esențiale (support services, managed services/as-a-Service, vertical solutions), cu o marjă de profit de 22%, mai mare decât soluțiile hardware tradiționale.

  În acest context, Lenovo își va îmbunătăți ratele de penetrare pentru segmentul Support Services. În special în sectorul comercial care își revine în forță.

  Pentru as-a-Service, compania investește în capacități, platforme și instrumente, la fel și pentru segmentul Vertical Solutions unde urmărește construirea unor soluții repetabile folosind IP-ul Lenovo și prin parteneriate strategice.

  Grupul ISG (Infrastructure Solutions Group)

  A obținut venituri record de 1,8 miliarde de dolari, depășind piața pentru șase trimestre consecutiv. Obținând în același timp cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani. ISG ocupă locul trei pe piața globală a serverelor x86 și locul doi în piața de stocare mainstream. Grupul va continua expansiunea pentru a deveni cel mai mare furnizor de soluții ISG, prin creșterea investițiilor în edge computing. Dar și cu soluții de cloud hibrid și convergență la rețeaua could 5G.

  De asemenea, Lenovo va continua să-și dezvolte capacitățile interne de proiectare și producție, să îmbunătățească eficiența și să-și extindă parteneriatele strategice.

  Grupul IDG (Intelligent Devices Group)

  A înregistrat creșteri ale veniturilor de 14,7 miliarde de dolari,  cu 28% mai mult față de anul precedent și o creștere a profitabilității cu 43%, ajungând la 1,1 miliarde de dolari. Creșterile au fost determinate și de performanța ridicată a PC-urilor. Dar și a produselor/serviciilor din segmentul non-PC. Aceste reprezintă în prezent 18% din veniturile totale IDG.

  Prețul mediu de vânzare la fel și profitabilitatea continuă să crească datorită investițiilor în segmentul PC premium, cum ar fi Gaming, Workstation, Thin & Light.

  Lenovo și-a consolidat locul #2 pe piața globală de tablete Android. În piața smartphone-urilor a înregistrat o creștere a veniturilor de peste 60% de la an la an. Este acum o afacere autosustenabilă, cu o marjă de operare record pentru acest trimestru, de aproape 5%.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.