More

  Huawei se confruntă cu noi acuzații ale unei firme americane

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei se confruntă cu noi acuzații ale unei firme americane. Se pare că a presat compania să adauge o ușă secretă în tehnologia furnizată. Până în acest moment nu există dovezi ale furtului de date.

  Huawei se confruntă cu noi acuzații ale unei firme americane

  Huawei se confruntă cu noi acuzații precum că introduce uși secrete în rețele. Wall Street Journal raportează că Business Efficiency Solutions (BES) a intentat un proces federal prin care acuză Huawei că nu doar că fură tehnologie. Conform acuzațiilor, Huawei presează firma să instaleze un backdoor de date pentru un proiect în Lahore, Pakistan.

  Sistemul ar fi oferit Huawei acces la o bază de date. Astfel, a permis companiei să colecteze date sensibile ale cetățenilor și ale guvernului „importante pentru securitatea națională a Pakistanului”.

  BES susține că Huawei a insistat să creeze o versiune duplicat a rețelei Lahore din Suzhou, China, care să ofere acces direct la datele din Pakistan. În timp ce BES dorea permisiunea oficialilor pakistanezi înainte de a merge mai departe, Huawei ar fi afirmat că nu are nevoie de permisiune.

  Ulterior se pare că a obținut permisiunea din partea autorităților. Însă, Huawei a refuzat să furnizeze dovezi în acest sens atunci când acestea au fost solicitate.

  Încă nu există dovezi concrete pentru a susține acuzațiile

  Huawei a declarat pentru The Wall Street Journal că „nu există dovezi” că ar fi instalat uși secrete în niciun produs. Într-o declarație anterioară, compania a recunoscut sistemul duplicat din China. Însă, Huawei a susținut că este strict o versiune „izolată fizic” de rețeaua reală,. Astfel, ar face imposibilă extragerea datelor. Un supraveghetor al proiectului din Lahore, Muhammad Kamran Khan, a declarat că o anchetă este în desfășurare. Cu toate acestea nu există nicio dovadă a furtului de date „până acum”.

  Indiferent de cine spune adevărul, procesul evidențiază îngrijorările continue că Huawei ar putea sprijini obiectivele de supraveghere ale Chinei. Compania a negat de fiecare dată acuzațiile . De asemenea, încă nu există dovezi care să arate că ar fi folosit uși secrete în produsele disponibile în alte țări.

  Cu toate acestea, acest lucru nu a înlăturat suspiciunile care au determinat SUA, Marea Britanie și alții să pună comăpania pe lista neagră. Acest caz ar putea afecta și mai mult situația actuală a Huawei, chiar dacă afirmațiile BES nu sunt dovedite în instanță.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.