More

  El Salvador adoptă Bitcoin ca monedă oficială

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  El Salvador adoptă Bitcoin ca monedă oficială. Criptomoneda va avea curs legal alături de dolarul SUA în această țară.

  El Salvador adoptă Bitcoin ca monedă oficială

  Începând de astăzi, Bitcoin este o monedă oficială a El Salvador alături de dolarul SUA. El Salvador a devenit, astfel, prima țară care a adoptat criptomoneda ca mijloc legal de plată. La trei minute până la miezul nopții, președintele țării, Nayid Bukele, a scris pe Twitter că țara era pe punctul de a „face istorie”. Tweet-ul era legat de intrarea în vigoare a legii Bitcoin. Președintele a confirmat anterior că a cumpărat 400 de Bitcoin, echivalentul a aproximativ 20,9 milioane de dolari la prețurile stabilite astăzi.

  Susținătorii cred că această decizie va permite migranți să trimită bani în El Salvador mult mai ușor. Acest lucru este important, dat fiind că aceste remitențe reprezintă peste 24% din produsul intern brut al țării, potrivit CNBC. Există, de asemenea, speranța că această mișcare ar putea îmbunătăți accesul cetățenilor la serviciile financiare.

  Însă, există temeri că adoptarea unei astfel de monede volatile ar putea dăuna cetățenilor țării și ar putea risca stabilitatea economică. Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 60.000 de dolari în aprilie, înainte de a pierde aproape jumătate din valoare mai târziu în vară. Legea a contribuit la decizia agenției de rating Moody’s de a retrograda ratingul datoriilor din El Salvador, potrivit The Financial Times.

  De asemenea, FMI a avertizat și asupra efectelor potențial destabilizante. Legea înseamnă că cetățenii vor putea plăti impozite în Bitcoin, iar magazinele vor afișa prețurile în moneda digitală.

  El Salvador se pregătește să susțină criptomoneda de luni de zile, după ce a adoptat legislația în iunie. Luna trecută a început să instaleze 200 de bancomate în toată țara pentru a permite cetățenilor să facă conversia între cele două monede oficiale ale țării. De asemenea, lansează propriul portofel digital numit „Chivo”. Acesta acordă utilizatorilor 30 USD în Bitcoin pentru a încuraja adoptarea.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.