More

  Lansarea Inspiration4 este transmisă live în această seară

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Lansarea Inspiration4 este transmisă live în această seară. Este prima misiune privată a SpaceX în spațiu. Patru persoane sunt programate să meargă în spațiu pe 15 septembrie. În mai puțin de o oră va începe transmisiunea live, în timp ce lansarea în sine va avea loc începând cu ora 3 a.m.

  Lansarea Inspiration4 este transmisă live în această seară

  SpaceX urmează să lanseze primul echipaj privat în spațiu. Echipajul Inspiration4, are la bord trei oameni obișnuiți și un filantrop miliardar care finanțează întreaga misiune. Aceștia vor urca la bordul capsulei Crew Dragon a SpaceX și vor fi lansați cu ajutorul rachetei Falcon 9. Echipajul va ajunge pe orbită la aproximativ 580 km deasupra solului. O distanță mai departe de Pământ decât Stația Spațială Internațională.

  Dacă totul merge conform planului, misiunea va marca o nouă etapă în industria spațială comercială în curs de dezvoltare. Astfel, companii deținute de miliardari precum Elon Musk și Jeff Bezos se vor întrece în eforturile de a normaliza călătoriile spațiale pentru persoane private. Misiunea vizează, de asemenea, să strângă 200 de milioane de dolari pentru Spitalul de Copii St. Jude pentru a ajuta în cercetarea cancerului.

  Cine sunt cei patru membri ai echipajului?

  Jared Isaacman, pilot instruit și fondatorul unei companii de procesare a plăților, va conduce misiunea pe postul de comandant al acesteia. El a cumpărat patru locuri pe Crew Dragon și a ales trei colegi: Hayley Arceneaux, un supraviețuitor al cancerului și asistent medical la St. Jude, Sian Proctor, profesor de geologie și fost candidat astronaut NASA și Christopher Sembroski, inginer de date la Lockheed Martin.

  Racheta Falcon 9 a SpaceX, cu Crew Dragon montată, va fi lansată de pe lansatorul 39A al companiei de la Centrul Spațial Kennedy al NASA. Prima rachetă de rapel se va detașa de ce-a de-a doua rachetă de rapel și Crew Dragon pentru a ateriza pe o barjă din Oceanul Atlantic, la aproximativ 10 minute de la decolare.

  Între timp, Crew Dragon va menține cursul către orbita sa, detașându-se de a doua rachetă de rapel a Falcon 9 pentru a începe o serie de focuri de propulsie care vor trimite capsula din ce în ce mai sus.

  SpaceX va transmite live pe YouTube, la fel și pe YouTube Netflix. Un documentar despre misiunea Inspiration4 este deja disponibil pe Netflix. Nu este clar dacă vor exista live-uri cu echipajul în timp ce acesta este pe orbită în cele trei zile. Ultimul episod din seria Inspiration4 de pe Netflix, va fi lansat pe 30 septembrie și se va concentra pe experiența echipajului în spațiu.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.