More

  Se pare că mafia se implică acum în atacuri phishing

  Se pare că mafia se implică acum în atacuri phishing. Organizațiile criminale au adoptat tactici folosite de infractorii cibernetici.

  Se pare că mafia se implică acum în atacuri phishing

  Infractorii cibernetici au câștigat milioane din atacuri de phishing. Motiv pentru care nu este o surpriză faptul că mafia italiană a adoptat tactici similare în ultimii ani.

  Potrivit unui nou comunicat de presă al Europol, Poliția Națională Spaniolă, cu sprijinul Poliției Naționale Italiene, Europol și Eurojust, a dezmembrat un grup organizat, legat de mafia italiană, implicat în fraude online, spălare de bani, trafic de droguri și alte infracțiuni.

  Cu toate acestea, suspecții din acest caz au folosit, de asemenea, atacuri phishing și alte tipuri de fraudă online. Numai în ultimul an, au reușit să aducă 10 milioane de euro în fonduri ilegale. Asta înainte de a spăla acești bani printr-o rețea și companii de tip shell.

  În total, operațiunea a dus la 106 arestări care au fost în mare parte în Spania, unele în Italia, 16 percheziții domiciliare și 118 conturi bancare înghețate. De asemenea, agențiile au confiscat o serie de dispozitive electronice, precum și 224 de carduri de credit, cartele SIM, sisteme POS și o plantație de marijuana.

  Rețeaua criminală a fost foarte bine organizată într-o structură piramidală. Structură care include diferite domenii și roluri specializate.

  Printre membrii grupului infracțional, au existat experți în informatică care au creat site-urile de phishing folosite în atacurile lor și au comis fraude cibernetice. Cu toate acestea, au existat și recrutori și organizatori.

  Majoritatea membrilor suspectați ai grupului sunt cetățeni italieni, inclusiv unii care au legături cu mafia italiană. Operațiunea a avut loc în Tenerife, în Insulele Canare din Spania.

  Acum, când mafia italiană a demonstrat că este posibil să se utilizeze tactici utilizate în mod obișnuit de criminalii cibernetici, alte organizații criminale pot urma exemplul și pot încerca să devină ei înșiși infractori cibernetici.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here