More

  Europa solicită un încărcător universal pentru dispozitive

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Europa solicită un încărcător universal pentru dispozitive. Decizia poate semnala sfârșitul cablului Apple Lightning de pe iPhone.

  Europa solicită un încărcător universal pentru dispozitive

  Europa ar putea solicita tuturor producătorilor să utilizeze încărcătorul USB-C pentru toate telefoanele și dispozitivele electronice. Știrea vine în urma unei noi propuneri a Comisiei Europene. Acesta își propune să reducă deșeurile electronice și „neplăcerile consumatorilor” cauzate de încărcătoare diferite și incompatibile încă în uz.

  De asemenea, Comisia dorește ca producătorii să scoată încărcătoarele din pachetele de comercializare a dispozitivelor electronice.

  „Cu propunerea de astăzi … USB-C va deveni portul standard pentru toate smartphone-urile, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele portabile”, potrivit propunerii.

  UE a declarat că activitatea sa cu industria a reușit să reducă numărul de încărcătoare de telefoane mobile de la 30 de variante la 3 în ultimul deceniu. Unul dintre aceste trei este portul Apple Lightning utilizat de aproximativ 20% din dispozitivele vândute în Europa. UE speră să schimbe această situație, potrivit unei declarații a vicepreședintelui executiv Margrethe Vestager:

  “Consumatorii europeni au fost destul de frustrați de faptul că încărcătoarele incompatibile se acumulează în sertarele lor. Am acordat industriei destul timp pentru a veni cu propriile soluții, acum este timpul pentru acțiuni legislative pentru un încărcător comun. Acesta este un câștig important pentru consumatorii și mediul nostru și în conformitate cu ambițiile noastre ecologice și digitale.”

  Un încărcător comun a fost votat pentru prima dată de UE anul trecut

  La acel moment Apple a emis o declarație în care spunea că propunerea va „înăbuși inovația”. Astăzi poziția companiei rămâne neschimbată.

  „Rămânem îngrijorați de faptul că o reglementare strictă care impune doar un tip de conector înăbușă inovația, mai degrabă decât încurajarea acesteia, ceea ce la rândul său va afecta consumatorii din Europa și din întreaga lume”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple pentru BBC.

  Aproape toate smartphone-urile Android folosesc acum încărcarea USB-C. De asemenea, multe modele de la Samsung sunt vândute cu cabluri de date, dar nu cu încărcătoare. În total, aproximativ 420 de milioane de telefoane mobile și alte dispozitive electronice portabile au fost vândute în Europa chiar în ultimul an.

  UE aruncă 12.000 de tone de încărcătoare în fiecare an, unele nefolosite. În același timp, consumatorii cheltuiesc în jur de 2,4 miliarde de euro pe încărcătoare independente care nu sunt incluse cu dispozitivele. Legea se află încă în stadiul de propunere și trebuie adoptată de parlamentarii și guvernele UE.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.