More

  Google Calendar te va proteja de scăpările involuntare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Calendar te va proteja de scăpările involuntare prin intermediul funcției „Focus time”. Este un pas înainte pentru cei care uită să mai ia o pauză și să se concentreze și pe proiectele personale.

  Unul dintre aspectele cele mai provocatoare ale stabilirii unui program de lucru este să știi când să iei o pauză. Ritmul de muncă este atât de accelerat, încât unii riscă să planifice întâlniri în zilele lor libere. Asta pentru că, pur și simplu, au uitat să marcheze acele zile ca fiind libere.

  Google Calendar are deja o opțiune „În afara biroului” la crearea unui eveniment. Acum se lansează o setare suplimentară „Focus Time”, care este mai puțin specifică muncii.

  Când creați un nou eveniment din calendar, o categorie „Focus Time” va fi vizibilă, potrivit 9to5Google. Noua categorie va apărea alături de categoriile existente, cum ar fi „Tasks” și „Out of Office”.

  Înregistrările „Focus time” vor apărea în calendar cu o pictogramă pentru căști. Utilizatorii au opțiunea de a refuza automat orice întâlnire care are loc în acel timp. Intervalul „focus time” va apărea și în funcția Time Insights din Google Calendar. Asta dacă aplicația Calendar este utilizată într-un cont de serviciu, iar compania are activată Time Insights.

  Google Calendar te va proteja de distrageri

  „Odată cu schimbările aduse mediilor noastre de lucru din ultimul an, mai multe discuții și întâlniri fac mai dificil pentru oameni să-și aloce timp pentru munca lor individuală de bază. Cu noua caracteristică a timpului de focalizare, sperăm să facilităm crearea timpului dedicat pentru gândire și lucrări de bază”, notează Google într-o postare pe blog.

  Din păcate, Focus Time va fi disponibil numai pentru clienții „Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Teaching & Learning Upgrade, Education Standard, Education Plus și Nonprofits”. Posesorii conturilor normale Google/Gmail nu vor vedea opțiunea, deocamdată.

  Noua funcționalitate este similară cu funcția „Out of Office” lansată de Google în conturile de la locul de muncă în 2018. Opțiunea refuză automat orice întâlnire și apare ca o culoare diferită în calendar.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.