More

  Seagate a încălcat sancțiunile impuse Huawei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Seagate a încălcat sancțiunile impuse Huawei vânzând companiei chinezești componente hard-drive, potrivit Comisiei pentru Comerț din Senatul SUA. Regulile adoptate în luna august 2020 au înăsprit restricțiile comerciale.

  O comisie din Senatul SUA spune că producătorul Seagate ar fi încălcat sancțiunile guvernamentale impuse Huawei, prin livrarea de hard disk-uri producătorului chinez.

  Comisia Senatului pentru Comerț, Știință și Transport a publicat un raport în care susține că Seagate a ignorat restricțiile din august 2020. Restricțiile vizează livrarea componentelor semiconductoare către Huawei. Este o categorie despre care raportul pretinde că „include probabil unități de disc”.

  Raportul ordonă Seagate să oprească livrările către Huawei. De asemenea, îndeamnă Departamentul de Comerț al SUA să „prioritizeze” aplicarea sancțiunilor. Este vorba despre sancțiunile pe care administrația Trump le-a implementat după ce a susținut că Huawei reprezintă o amenințare la securitatea națională.

  Seagate a încălcat sancțiunile impuse Huawei

  Huawei a folosit hard disk-uri Seagate, Western Digital și Toshiba pentru afacerea sa de stocare externă. Raportul spune că Western Digital și Toshiba au încetat livrările după sancțiuni. Le se interzice companiilor care operează în SUA să vândă unele produse către Huawei fără licență. Seagate a spus în 2020 că nu crede că are nevoie de o astfel de licență pentru hard disk-urile sale.

  Republicanii din Congresul SUA au exercitat presiune publică asupra companiilor producătoare de hard disk-uri cu privire la afacerile cu Huawei. Raportul spune că oficialii Seagate au confirmat în octombrie 2021 că nu a solicitat o licență de vânzare către Huawei. Și, deși oficialii au spus că au încetat să mai livreze hard disk-uri către Huawei, nu au spus exact când au încetat. Citând documente și rapoarte din industrie, raportul concluzionează că „se cunoaște bine în industria hard-drive” că Seagate a continuat livrările după ce regulile din august au intrat în vigoare.

  Raportul susține că Seagate a cumulat un câștig extraordinar, ignorând sancțiunile impuse Huawei. „Stocul Seagate a crescut cu aproape 86% de când regula a intrat în vigoare”, notează raportul. „Creșterea a început în jurul lunii octombrie 2020, la scurt timp după data intrării în vigoare. Se presupune că Seagate a continuat livrările către Huawei, ca unic furnizor american de hard disk”. Totuși, recunoaște că deficitul de cipuri ar fi putut crește prețurile acțiunilor în general.

  Un purtător de cuvânt al Seagate a declarat pentru The Wall Street Journal că compania „respectează toate legile aplicabile afacerilor și operațiunilor sale, inclusiv reglementările privind controlul exporturilor”. A refuzat să comenteze relația sa cu Huawei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.