More

  Google suspendă toate reclamele din Rusia

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google suspendă toate reclamele din Rusia, iar nimeni nu mai poate cumpăra reclame de astăzi. Anterior, Google a interzis presei de stat ruse să monetizeze conținutul lor pe platformele sale.

  Google a încetat complet să vândă reclame în Rusia, potrivit Reuters. Decizia gigantului tehnologic se aplică pentru YouTube, căutare și partenerii externi de publicare. Extinde, astfel, interdicțiile mai limitate de reclame pe care le-a implementat de la începutul invaziei ruse a Ucrainei.

  În lumina circumstanțelor extraordinare, întrerupem reclamele Google în Rusia”, a declarat compania organizației de știri într-un comunicat. „Situația evoluează rapid și vom continua să împărtășim actualizări atunci când este cazul”.

  Gigantul tehnologic a blocat RT și alte canale rusești să genereze venituri din reclame pe YouTube la sfârșitul lunii februarie, înainte de a împiedica mass-media de stat rusă să își monetizeze conținutul pe platformele sale. De asemenea, a interzis tot felul de reclame care caută să profite de situație, cu excepția cazului în care sunt reclame anti-război.

  Google este departe de a fi singura companie de tehnologie care a implementat modificări legate de reclame în regiune. Twitter a întrerupt rapid reclamele și recomandările în Rusia și Ucraina după ce a început invazia „pentru a se asigura că informațiile critice privind siguranța publică sunt ridicate și reclamele nu le diminuează”. Facebook a blocat mass-media de stat rusă să difuzeze reclame pe platforma sa, după ce autoritățile țării au restricționat parțial accesul la rețeaua de socializare. Mai mult, a blocat accesul la RT și Sputnik în UE și Ucraina înainte de a retrograda toate mass-media de stat ruse pe site-ul său din întreaga lume. Microsoft a interzis RT și Sputnik și de pe platforma sa publicitară și și-a scos aplicațiile de știri din magazinul său.

  Google suspendă toate reclamele din Rusia

  După cum informează The New York Times, Google a fost foarte atent cu deciziile sale care implică Rusia. Are peste 100 de angajați în țară, iar autoritățile ruse au amenințat anterior că vor urmări persoane fizice dacă angajatorii lor nu respectă regulile lor.

  Decizia Google de a interzice toate vânzările de reclame în țară vine la scurt timp după ce organul de supraveghere al comunicațiilor rus, Roskomnadzor, a cerut eliminarea reclamelor video YouTube despre care spune că răspândesc „informații politice false” despre Ucraina.

  Potrivit unui raport din Wall Street Journal, Roskomnadzor acuză YouTube că derulează „campanii publicitare pentru dezinformarea publicului rus” și „vizează crearea unei percepții distorsionate asupra evenimentelor actuale”.

  Autoritatea de reglementare nu a spus dacă va limita YouTube în Rusia dacă Google nu se conformează, dar autoritățile ruse au blocat site-urile web care furnizează informații care contrazic narațiunea oficială a țării lor despre invazie. Pe lângă restricționarea accesului la Facebook în interiorul țării, guvernul rus a limitat și accesul oamenilor la Twitter și a amenințat anterior că va bloca Wikipedia.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.