More

  SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina, ca urmare al conflictului care se desfășoară. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut anunțul pe Twitter.

  SpaceX trimite mai multe terminale Starlink în Ucraina, potrivit președintelui Volodymyr Zelensky. „Am vorbit cu Elon Musk. Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte și fapte”, a scris Zelensky pe Twitter sâmbătă după-amiază. „Săptămâna viitoare vom primi un alt lot de sisteme Starlink pentru orașele distruse”.

  SpaceX a trimis o expediție inițială cu antene parabolice pe 26 februarie. Transportul a venit în urma unei cereri pe Twitter din partea viceprim-ministrului ucrainean, Mykhailo Fedorov. Livrarea a sosit pe 28 februarie.

  SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina

  Câteva zile mai târziu, Elon Musk i-a avertizat pe ucraineni să fie atenți atunci când folosesc serviciul. Asta din cauza faptului că este singurul furnizor de internet non-rus rămas în unele dintre zonele mai devastate de război ale țării.

  Avertismentul a venit după ce John Scott-Railton, un cercetător la Citizen Lab al Universității din Toronto, a subliniat că Rusia are zeci de ani de experiență în triangularea și țintirea transmisiilor prin satelit, prin intermediul raidurilor aeriene.

  Invazia Rusiei a testat infrastructura de internet a Ucrainei. Luptele intense în orașe precum Kiev și Mariupol au provocat întreruperi la GigaTrans, furnizorul de internet principal al țării. În ultimele zile, organizația de monitorizare a internetului NetBlocks a observat scăderi multiple ale conectivității. Printre cele mai recente și potențial îngrijorătoare este cea care afectează centrala nucleară Zaporizhzhia. Acest lucru a determinat Agenția Internațională pentru Energie Atomică să declare că nu mai poate obține „informații de încredere” de la instalație.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.