More

  Relația mea de lungă durată cu monitorul curbat Philips 34″ WQHD

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vine o vreme când nu-ți mai permiți să ai relații de scurtă durată cu ecranele. Fie pentru că lucrezi mai mult de 8 ore pe zi pe computer, fie pentru că vederea nu te mai ajută ca altă dată, un monitor de bună calitate a devenit indispensabil în viața multora dintre noi. Nu mai spun despre cât de mult ajută dacă monitorul te susține atât când vrei să fii productiv în business-ul pe care îl desfășori, cât și atunci când vrei pur și simplu să te relaxezi într-un joc pe calculator.

  Astăzi vreau să vă povestesc mai multe despre monitorul curbat WLED VA Philips 34″ WQH. Pentru că a poposit pe biroul meu pentru mai bine de o lună de zile, cred că ajută să împărtășesc ce am descoperit la el. Pe final de articol, Cristi vă spune mai multe despre experiența de gaming pe monitor. Nu de alta, dar mă știți deja că mai mult de Candy Crush Saga și Zuma, nu mă pricep. Admir persoanele care au aptitudini pentru jocurile de strategie, jocurile de acțiune în echipă sau jocurile shooter, însă am avut întotdeauna două picioare stângi la ele.

  Eu când fac un lucru, vreau să mai fac încă trei

  De când mă știu, multitasking-ul face parte din viața mea. Când vine vorba de proiectele profesionale, întotdeauna termin mai devreme decât îmi propun, iar dacă lucrez în echipă cu alte persoane pe un proiect, îmi termin treaba frustrant de repede (pentru ceilalți). Însă, acest lucru nu cred că ar fi posibil dacă nu aș avea dispozitivele de tehnologie de astăzi. Spre exemplu, ce reușesc acum să fac pe monitorul curbat WLED VA Philips 34″ WQH, nu pot să obțin doar de pe notebook-ul meu.

  Monitorul curbat Philips îmi oferă foarte mult spațiu de defășurare. Imaginați-vă că atunci când lucrez de pe notebook e ca și când aș avea bucătăria, dormitorul și baia în aceeași cameră. În vreme ce, atunci când lucrez de pe monitor, conectată fiind la desktop sau laptop, e ca și când dețin o vilă cu 6 dormitoare, 3 băi, o bucătărie imensă și sală de fitness.

  Desigur, pot să trăiești liniștit și într-o cameră, dacă știi să te gospodărești. Însă, nu se compară cu a trăi într-o casă cu etaj și mansardă, poate chiar și cu demisol. Altfel îți faci antrenamentele de dimineață, altfel îți iese mâncarea în bucătărie și scapi și de riscul de ați intra mirosul de mâncare în haine.

  Da, știu, sunt poetică. Însă, vreau să înțelegeți cât mai intens ce înseamnă să deții un monitor curbat cum este WLED VA Philips 34″ WQH. Iar acum zic să vă spun ce îmi place personal la acest produs care la momentul redactării acestui articol are un preț de 2600 lei pe eMAG. Îl găsiți și mai scump și ceva mai ieftin, însă depinde de retailer și de perioada promoțiilor. Spre exemplu, dacă îl puneți pe lista must-have de Black Friday 2022, cu siguranță veți obține un preț și mai bun.

  Camera web integrată de 5MP m-a cucerit

  Ultimii doi ani au adus schimbări majore în modul de lucru și de învățare. Desigur, work from home pentru mine și Cristi nu a fost o noutate. Însă, faptul că am avut și avem posibilitatea să urmăm cursuri, workshop-uri, webinarii și specializări online care ne permit să diversificăm portofoliul profesional, e senzațional.

  Spre exemplu, pe lângă activitatea desfășurată la Noobz, în ultimele 20 de luni, eu mi-am luat specializările de Tehnician Nutriționist, Terapeut de Terapii Complementare, Wellness Coach și Formator. Faptul că am lucrat exclusiv de acasă și mi-am creat un spațiu de lucru relaxant, din care nu-mi lipsește nimic, mi-a permis să fiu productivă pe toate planurile. Însă, ce mi-a lipsit cel mai mult la cursuri a fost o camersă integrată în monitor. Așa se face că, am apelat când la webcam pe fir, când la webcam-ul cu 2MP de pe notebook, după caz.

  Când mi-a instalat Cristi monitorul curbat de productivitate de la Philips, m-am bucurat ca un copil mic pentru camera web integrată. Set-up-ul lui Cristi de lucru este cu 2 monitoare, cameră web 4K pe fir, lampă de birou, suport pentru căști, 2 mouși, kit call-center și stream deck. Are un fel de navetă spațială, cu multe luminițe și a încercat să mă convingă să-mi fac același lucru. Totuși, este prea mult pentru mine.

  Camera integrată de 5MP de pe monitorul curbat Philips este tot ce-ți trebuie. Inclusiv dacă ai o intensitate mai redusă la becul din încăpere, lumina redată de monitor face super echipă cu camera web pentru a reda imaginii clare, de bună calitate. În timp ce, pentru sunet nu ai nevoie de o boxă externă sau de căști. Monitorul curbat WLED VA Philips 34″ WQH vine cu boxe integrate care asigură un sunet de foarte bună calitate. Ba chiar, dacă nu ai grijă să reglezi volumul la timp, s-ar putea interlocutorul tău din apelul video să se audă și la vecini.

  Ideea cu două monitoare, la început îmi plăcea

  Însă, după ce am încercat câteva săptămâni să lucrez astfel, mi-am dat seama că nu e de mine. Am nevoie, într-adevăr de mult mai mult spațiu de lucru decât 13” pe un notebook, dar 2 monitoare de 24” e overkill pentru mine. În schimb, un monitor de 34” a fost întotdeauna fine spot-ul, iar dacă este și curbat, e perfect.

  Pentru o persoană care face multitasking, fie că vorbim despre un contabil sau un nutriționist, ca mine, un monitor pe care îl poți împărți în 4 zone de lucru, fără să ocupe chiar tot biroul, e nemaipomenit. Da, am un birou reglabil pe înălțime cu o lățime de 140 cm. Însă, chiar și așa, îmi place să folosesc și alte dispozitive și obiecte pe birou, nu doar monitorul. De aceea, până și monitorul curbat WLED VA Philips 34″ WQHD l-am rugat pe Cristi să îl instaleze pe un braț. Desigur, pentru că am un soț amabil, m-a refuzat. S-a ocupat de instalare când nu eram prezentă și apoi m-a dus cu zăhărelul că îi montează brațul, că monitorul vine cu suport VESA și uite așa a trecut luna de testare.

  Spre deosebire de Cristi, care se ridică destul de des, lucrează din picioare și își ridică foarte sus și monitorul, pentru mine este foarte important să lucrez din șezut, iar monitorul să fie fixat cât mai jos posibil. Prefer să mă ridic de la birou ori de câte ori vibrează smartwatch-ul la mână, decât să lucrez în picioare și este foarte important să stau cât mai confortabil în scaun. M-a ajutat foarte mult că monitorul este reglabil pe înălțime, plus în sus, și îl pot fixa la doar două degete de blatul biroului.

  Revin o idee la multitasking când lucrez

  Cunosc multe persoane, mai ales de sex masculin, cărora le place să lucreze cu zeci de tab-uri deschise în acelși timp, în aceeași sesiune. Personal, prefer să deschid două, patru sau mai multe tab-uri și să le distribui în câte o fereastră, pe tot ecranul. Mai ales când am o conversație cu un client pe WhatsApp, în timpul unui apel video sau a unui webinar la care particip, cu siguranță mai deschid o pagină Word să scriu un text sau aplicația de nutriție să compun un plan alimentar personalizat.

  Mi se pare extrem de bine că pot să fac toate aceste lucruri pe spațiul oferit de monitorul curbat Philips de 34”, cu rată de împrospătare de 100Hz și timp de răpuns de 4 ms. Mai mult decât atât, modul LowBlue are mare grijă de ochii mei. Am ochi albaștri, iar pe cât sunt de frumoși, pe atât sunt de sensibili la lumină. Afară pot să merg doar cu ochelari de soare, dacă vreau să nu lăcrimeze, iar când lucrez, e neapărat necesar să reduc intesitatea luminii și să îmi creez un nivel de confort ridicat pentru vedere.

  monitorul curbat Philips 34" WQHD

  În toți anii de când lucrez online, Cristi nu a reușit să mă convingă să îmi facă un desktop. Deși nu pot să neg toate avantajele unui sistem desktop, e mult mai confortabil să-mi țin toată munca pe un notebook. Știu că la 2000 euro mi-aș putea face un desktop rachetă, însă nu pot să plec în orice moment cu el la subraț. Cu toate astea, pot să conectez în orice moment notebook-ul la un monitor compatibil și să îl transform într-un deskop.

  Spre exemplu, monitorul curbat WLED VA Philips 34″ WQH se conectează la notebook-ul meu extrem de simplu, cu un singur cablu USB-C. Astfel, vizionez conținutul la rezoluție înaltă, transfer date la viteze foarte mari și îmi încarc în același timp și portabilul. Cu funcția MultiView, dacă vreau, pot să-mi conectez monitorul Philips atât la notebook-ul meu, cât și la desktop-ul lui Cristi. Dar mă știți, nu sunt un control freek.

  Managementul cablurilor și tasta de comutare meniu EasySelect sunt și ele un must

  Despre managementul cablurilor am scris ori de câte ori am avut ocazia în anii de când am lansat Noobz. Acasă, am căutat toate metodele prin care să mascăm cât mai bine cablurile, mai ales la birou. Din fericire, monitorul curbat Philips ascunde foarte bine cablurile în spatele piciorului, unde le prind discret cu o clemă, după ce le-am introdus pe fiecare în portul corespunzător, iar de acolo le direcționez prin șarpele de sub birou acolo unde le este locul.

  Tasta de comutare EasySelect îți permite să stabilești întocmai formatul, imaginea, contrastul de care ai nevoie în gaming sau pur și simplu pentru lucru la birou. Personal, m-a interesat doar să setez funcția LowBlue Mode. În rest, Cristi și-a asigurat confortul necesar în jocuri. Însă, despre asta o să îi cedez scena la finalul articolului, să vă spună mai multe cuvinte. Dacă despre productivitate aveți vreo întrebare pentru mine, îmi puteți scrie în comentarii sau o puteți lăsa pe Facebook sau Instagram Noobz. Despre gaming pe monitorul curbat WLED VA Philips 34″ WQH vă las mai departe cu jumătatea mea mai bună, Cristian Gănescu.

  Cum este experiența de gaming pe monitorul curbat WLED VA Philips 34″ WQH

  Nu este primul monitor curbat pe care l-am folosit, iar din acest punct de vedere, nu am simțit nicio diferență. Este exact experiența pe care ți-o pot oferi majoritatea ecranerlor curbate pe care le avem pe piață. Iar aici mă refer la câmpul vizual.

  Am realizat o serie de capturi din Destiny 2, unde se poate vedea cât de bine redă monitorul culorile și efectele de motion blur. Pentru un monitor care se vrea a fi de productivitate, trebuie să recunosc că nu am simțit nevoia unei rate de împrospătare mai mari sau a unui timp de răspuns mai mic. Ce-i drept nici nu joc eu la nivel competitiv, iar în general aceste aspecte nu m-au interesat, oricum.

  Am jucat shootere, jocuri first-person role play, moba și MMO. Oricare ar fi genul, dacă ești gamer casual, dar mai mult orientat către productivitate, monitorul acesta este o alegere bună. Prin urmare, dacă alegi să cumperi monitorul pentru școală sau muncă, iar din când în când ai nevoie de divertisment în viața ta, produsul îți poate răspunde la foarte multe cerințe.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.