More

  De ce produsele și brandurile au succes pe TikTok

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ieri am participat la evenimentul TikTok în cadrul căruia au fost prezentate o serie de cifre interesante. De asemenea, am primit răspunsuri la întrebări legate de politica de confidențialitate și la siguranța pe platformă pe care vreau să le împărtășesc cu voi.

  75% dintre utilizatorii români vin pe TikTok pentru a se distra

  În fiecare zi, audiențele din întreaga lume învață, se distrează și își exprimă propria personalitate pe TikTok. Românii, la fel ca restul utilizatorilor din toată lumea, vin pe TikTok pentru că se așteaptă să petreacă timp de calitate, care îi bucură și le ridică moralul. Pe TikTok, utilizatorii nu sunt dispuși să interacționeze cu rețeaua lor directă de prieteni și persoane cunoscute, ci sunt deschiși să descopere conținut nou. Astfel:

  • 75% dintre utilizatorii români vin pe TikTok pentru a se distra și 55% dintre aceștia se află într-o etapă pozitivă – se simt fericiți, jucăuși și plini de energie, comparativ cu 32% în medie pentru celelalte platforme.
  • 46% dintre utilizatorii români vin pe TikTok pentru a descoperi lucruri noi și 36% dintre aceștia sunt într-un stadiu de descoperire – sunt curioși, inspirați, receptivi, comparativ cu 34% în medie pentru restul platformelor.
  • În același timp, 34% dintre utilizatorii români vin pe TikTok pentru a rămâne la curent cu trendurile, 33% pentru a învăța lucruri noi și 31% pentru a rămâne conectați la lumea din jur.

  „România are una dintre cele mai dinamice comunități din Europa, așa că nu ar trebui să ne suprindă faptul că această piață este a doua ca mărime în regiunea CE din perspectiva de business. Credem că TikTok oferă ceva în plus față de celelalte platforme: atitudinea utilizatorilor.

  De aceea suntem de părere că este un loc ideal prin care afacerile se pot promova, ajunge la clienți și rămâne conectate cu aceștia, iar rezultatele de business vorbesc de la sine: în 2021, am înregistrat o creștere de 5X în regiunea Central Europe, avem cea mai rapidă creștere din Europa și una dintre cele mai rapide din lume.

  Ne bucurăm că am avut oportunitatea să venim în România și să fim mai aproape de utilizatorii români.” a declarat Sylwia Chada, General Manager of Global Business Solutions, TikTok Central Europe.

  84% dintre utilizatorii români sunt de acord că TikTok este un loc ideal pentru a descoperi produse sau branduri noi

  Utilizatorii români nu sunt doar creativi, ci sunt și mai deschiși conținutului comercial datorită aspectului interactiv al platformei:

  • 70% dintre aceștia se simt inspirați să afle mai multe detalii despre un produs sau brand
  • 65% nu sunt deranjați să vadă conținut creat de branduri sau companii
  • 84% sunt de părere că TikTok este un loc ideal pentru a descoperi produse sau branduri noi
  • 63% cred că platforma îi ajută să afle despre produse sau branduri la care nu s-au gândit înainte
  • 46% cred că TikTok i-a inspirat să facă cumpărături chiar și atunci când nu căutau să facă acest lucru
  • 1 din 2 utilizatori români au cumpărat un produs după ce l-au văzut pe TikTok
  • 2 din 3 utilizatori români fie au descoperit un lucru nou fie au fost inspirați să descopere mai multe despre acesta
  • 85% dintre achizițiile realizate după ce au văzut produsul respectiv pe TikTok au fost fie neplanificate, fie de moment.

  TikTok is a Canvas for Creativity

  TikTok încurajează oamenii să își exprime pasiunile, momentele importante din viață, dar și sfaturi și informații utile pe platformă. Atunci când un video este postat pe TikTok, are potențialul să călătorească pe feed-urile For You în lung și în lat. Fiecare conținut creat reprezintă o oportunitate pentru creatori de a spune o poveste, de a-și exprima creativitatea și de a se conecta cu oameni care au aceleași interese.

  De la videouri, duete, stitches, crearea de efecte, TikTok LIVE și multe altele, utilizatorii pot alege dintre o mulțime de formate prin care se pot exprima autentic pe TikTok. Unele dintre cele mai noi funcții de pe platformă includ TikTok Now, Photo Mode sau funcția Multi-Guest disponibilă pentru TikTok LIVEs, acestea fiind doar câteva exemple de noi soluții și experiențe prin care utilizatorii își pot exprima creativitatea pe platformă.

  La baza TikTok se află siguranța comunității

  Prioritatea zero a TikTok este siguranța și securitatea comunității. Regulile Comunității TikTok se aplică pentru oricine și orice de pe platformă, iar TikTok și-a luat angajamentul să fie transparent în legătura cu modalitățile prin care menține un nivel ridicat al experienței utilizatorilor, în timp ce le oferă siguranța necesară.

  De exemplu, TikTok lansează Rapoartele trimestriale pentru Aplicarea Regulilor Comunității pentru mai multă transparență și pentru a face din TikTok un spațiu sigur, primitor și distractiv pentru comunitatea din întreaga lume.

  Conform ultimului raport, în al doilea trimestru din 2022 (aprilie – iunie 2022):

  • Au fost șterse 113 milioane de clipuri deoarece încălcau Regulile Comunității TikTok.
  • Numărul clipurilor video eliminate proactiv (înainte ca acestea să fie raportate) a crescut de la 83.6% în Q1 la 89.1% în Q2.
  • Numărul clipurilor șterse când aveau zero vizualizări a crescut de la 60.8% la 74.7% în Q2.
  • Numărul clipurilor șterse în mai puțin de 24 de ore a crescut de la 71.9% la 83.9% în Q2.

  În plus, TikTok adoptă deja o abordare graduală a funcțiilor pe care utilizatorii le pot accesa în funcție de vârsta acestora. De exemplu, pentru utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani, contul este setat privat în mod automat și trebuie să aibă peste 16 ani pentru a accesa Mesajele Directe. În plus, începând cu 23 noiembrie, vârsta minimă pentru a accesa funcția TikTok LIVE va crește de la 16 la 18 ani.

  TikTok are o comunitate vibrantă și inspirată și este important ca platformă să rămână un loc sigur, încurajator și distractiv pentru toți utilizatorii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.