More

  Uniunea Europeană investighează achiziția Activision Blizzard de către Microsoft

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uniunea Europeană deschide o investigație „aprofundată” privind achiziția Activision Blizzard de către Microsoft. Organismul are la dispoziție 90 de zile lucrătoare pentru a-și finaliza ancheta.

  Așa cum era de așteptat, Comisia Europeană va efectua o investigație la scară largă în ceea ce privește oferta de 69 de miliarde de dolari făcută de Microsoft pentru a cumpăra Activision Blizzard. În urma unei anchete preliminare, Comisia Europeană a anunțat marți (via Reuters) că este de părere că tranzacția ar putea „reduce semnificativ concurența” într-o serie de domenii, inclusiv pe piețele de jocuri pentru PC și console, precum și în rândul serviciilor de jocuri în cloud.

  Potrivit oficialilor antitrust ai Comisiei, Microsoft are potențialul stimulent economic de a împiedica concurenții să aibă acces la „jocurile de profil înalt și de mare succes” ale Activision Blizzard, inclusiv noile intrări Call of Duty. Organismul menționează că este, de asemenea, îngrijorat de faptul că acordul ar putea avantaja în mod incorect Windows față de sistemele de operare PC concurente. La prima vedere, pare o preocupare ciudată, dar merită subliniat faptul că succesul unor dispozitive precum Steam Deck a făcut din Linux o alternativă viabilă la Windows în materie de jocuri.

  Odată cu anunțul de astăzi, Comisia Europeană are acum la dispoziție 90 de zile lucrătoare pentru a-și finaliza ancheta, un termen care înseamnă că o decizie ar urma să sosească cel târziu pe 23 martie 2023.

  Uniunea Europeană investighează achiziția Activision Blizzard de către Microsoft

  De ani de zile, Microsoft a fost un jucător important în întregul lanț de aprovizionare cu jocuri. Aceasta achiziționează Activision Blizzard, un producător de mare succes de conținut de jocuri. Trebuie să ne asigurăm că rămân oportunități pentru viitorii și actualii distribuitori de jocuri video pentru PC și console, precum și pentru furnizorii rivali de sisteme de operare pentru PC„, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv pentru politica de concurență. „Ideea este să ne asigurăm că ecosistemul jocurilor de noroc rămâne dinamic, în beneficiul utilizatorilor într-un sector care evoluează într-un ritm rapid.”

  Continuăm să colaborăm cu Comisia Europeană cu privire la pașii următori și pentru a răspunde oricăror preocupări valabile de pe piață„, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft pentru Engadget. „Sony, în calitate de lider al industriei, spune că este îngrijorată de Call of Duty, dar noi am spus că ne angajăm să facem același joc disponibil în aceeași zi atât pe Xbox, cât și pe PlayStation. Vrem ca oamenii să aibă mai mult acces la jocuri, nu mai puțin.”

  Activision Blizzard răspunde

  Separat, Activision Blizzard a publicat o scrisoare a directorului general Bobby Kotick. „Săptămâna aceasta, Comisia Europeană a anunțat că am intrat în cea de-a doua fază a analizei noastre în regiune. Vom continua să cooperăm cu Comisia Europeană acolo unde, în țările pe care le reprezintă, avem mulți angajați„, a scris Kotick. „Am colaborat îndeaproape cu Microsoft pentru a implica activ autoritățile de reglementare din alte țări cheie pentru a răspunde la întrebările lor și pentru a le oferi informații care să le ajute în revizuirea lor.”

  Comisia nu va bloca neapărat afacerea, dar ar putea întârzia semnificativ tranzacția și ar putea forța Microsoft să facă concesii. Șeful Xbox, Phil Spencer, a încercat în mod proactiv să liniștească autoritățile de reglementare. „Nu luăm Call of Duty de la PlayStation. Nu aceasta este intenția noastră„, a declarat el recent. „Intenția noastră nu este de a face acest lucru și, atâta timp cât există un PlayStation pe care să îl livrăm, intenția noastră este că vom continua să livrăm Call of Duty pe PlayStation„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.