More

  Este sau nu este de speriat implementarea e-facturii?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Timpurile se schimba si, odata cu ele, modul in care facem afaceri.

  Obligativitatea utilizarii e-Facturii de catre firmele din Romania de la 1 ianuarie 2024, a venit ca o provocare pentru majoritatea antreprenorilor, mici si mari, obisnuiti cu dificultatea generata de orice schimbare propusa pana acum de institutiile Statului.

  Din fericire, e-Factura nu este de speriat, mai ales daca facturarea se face prin Oblio. (www.oblio.eu)

  Ba chiar poate sa vina la pachet cu cateva avantaje, atat pentru antreprenori cat si pentru Stat:

  • eliminarea evaziunii fiscale;
  • optimizarea relatiilor dintre antreprenori si institutii statului
  • procesarea mai rapida a facturilor;
  • eliminarea erorilor umane.

  Cum se implementeaza e-factura?

  Sunt utilizator al platformei Oblio cu mult inainte de a se discuta despre e-Factura. Sincer, nu m-a preocupat foarte tare aparitia acestei noutati fiscale, bazandu-ma pe faptul ca ma va pune la curent contabilul cu tot ceea ce este nou.

  Facturand insa, am descoperit ca Oblio a facut demersurile pentru o integrare rapida, promitand ca totul este aproape magic de simplu. M-a convins sa il incerc si intr-adevar, totul este foarte simplu si  intuitiv, chiar si pentru cei dintre noi care nu se lauda cu cine stie ce aptitudini digitale.

  https://www.oblio.eu/efactura

  Asa cum spun si cei de la Oblio, trebuie bifati 4 pasi:

  1) Achizitia certificatului digital – Achizitia se poate face simplu, de la furnizori autorizati. Certificatul vine insotit de un token, util in urmatorii pasi.   Daca a facut contabilul aceasta achizitie (ceea ce la mine s-a intamplat), poti sari peste acest pas.

  2). Inregistrarea in SPV – Spatiul Privat Virtual al ANAF este locul unde se centralizeaza toate informatiile legate de facturi. La fel, contabilul poate sa il foloseasca deja.

  3) Configurarea tokenului – Aceasta se face direct din platforma Oblio, printr-un simplu click pe pagina dedicata integrarii e-facturii.

  4) Introducerea PIN-ului tokenului – Finalul procesului este la fel de simplu: la solicitare, se introduce PIN-ul asociat tokenului si totul este gata. Nu este tocmai magic, insa este foarte simplu.

  Pe langa e-factura, Oblio ofera Oblio Wallet (https://www.oblio.eu/wallet), o functie care centralizeaza toate facturile emise catre tine de orice furnizor din tara si faciliteaza si trimiterea notificarilor in e-Transport (https://www.oblio.eu/integrari/e-transport) , un avantaj incontestabil pentru cei din industria transporturilor.

  Ce se intampla daca nu implementezi e-Factura?

  In prima parte a anului 2024 nimic. Dupa 1 aprilie 2024 insa, exista riscul de amenzi, care nu se anunta a fi tocmai mici.

  Chiar si intarzierea transmiterii facturilor in sistemul e-factura poate aduce amenzi, asadar, este foarte important sa te conformezi si sa implementezi aceasta noua cerinta.

  Implementarea e-facturii poate fi facuta si altcumva, decat cu Oblio?

  Da, insa procesul poate fi ceva mai dificil. Daca vrei sa vezi cat este de simpla implementarea, tot ceea ce ai de facut este sa intri pe site-ul celor de la Oblio.

  https://www.oblio.eu/efactura

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.