More

  Cei mai periculosi hackeri din lume

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Era digitală a avut un impact asupra evoluţiei pieţelor mondiale într-o manieră în care valoarea unui brand este dictată mai de grabă de profilul online şi popularitatea acestuia, decât de valoare netă din piaţă.

  În consecinţă, au apărut o serie întreagă de indivizi care pot avea un impact moajor asupra afacerii pe care o conduci. Aceşti indivizi, foarte inteligenţi şi extrem de inventivi sunt cunoscuţi drept „hackeri”.

  Hackerii sunt programatori care au descoperit modalităţi de a manipula limbajul de programare, de a ieşi din tiparele dictate de program, reuşind să răspândească pandemia în spaţiul digital, cu repercisiuni în viaţa reală.

  Ţintele hackerilor sunt, de cele mai multe ori, instituţii publice, considerate a fi extrem de sigure, pieţe bursiere, mari corporaţii sau banci internaţionale. Multe dintre acestea au fost victime ale atacurilor lansate de hackeri.

  Pentru a ne face o imagine cât mai corectă despre cum arată un hacker, mulţi îşi imaginează hackerii ca fiind persoane bogate, care trăiesc o viaţă luxoasă, dar nu este chiar aşa. În realitate sunt persoane obişnuite, care trăiesc o viaţă normală, cu locuri de muncă şi rutina de zi cu zi.

  Trebuie să menţionăm faptul că nu toţi hackerii sunt răi. În cele mai multe dintre cazuri, dacă nu ar exista aceşti oameni, tehnologia nu ar fi avansat în ritmul în care avansează în prezent.

  Tot hackerilor trebuie să le mulţumim pentru jocurile video. Inginerii rebeli ai Homebrew Computer Club din Silicon Valley au fost primii care au profitat de chip-urile ieftine pentru a construi computere personale (PC).

  Acestea fiind spuse, vom vedea cinci dintre cei mai periculoşi hackeri din lume:

  5. Kevin Mitnick

  5-kevin

  Kevin Mitnick s-a  auto-proclamat „hacker poster”.  Mitnick a avut parte de o urmărire, de către autorităţi, extrem de mediatizată. Mass-media a exagerat “răul” provocat , dar, în realitate, infracțiunile sale sunt mai puţin notabile decât se sugerează. Departamentul de Justiție îl descrie ca fiind „cel mai căutat infractor cibernetic din istoria Statelor Unite”.  Faptele sale au fost detaliate în două filme: Freedom Downtime și Takedown.

  Mitnick şi-a început cariera de hacker prin exploatarea sistemului de transport din Los Angeles, pentru a obţine călătorii gratuite cu autobuzul. Apoi, ca și co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a cochetat cu hackingul telefoanelor. Deși a comis multe infracțiuni, Mitnick a fost în cele din urmă condamnat pentru spargerea reţelei de calculatoare Digital Equipment Corporation si pentru furt de software.

  Astăzi, Mitnick a depăşit trecutul său de hacker, după ce a ispăşit cinci ani de închisoare. Acum lucreză ca şi consultant pe probleme de securitate.

   

  4. Jonathan James

  4-james

  James este cunoscut drept primul minor trimis la închisoare pentru hacking. El avea 16 ani atunci când a fost condamnat. Într-un interviu, el mărturisește: „Mă uitam şi eu, era ca o joacă pentru mine. Ceea ce era distractiv pentru mine era să văd de ce sunt, ce pot face.” Ţinta lui James au fost organizaţiile mari. El a instalat un virus de tip “backdoor” pe serverul Agenţiei de Aparare. D.T.R.A. este o agenție a Departamentului Apărării care se ocupă de reducerea amenințărilor la adresa SUA și a aliaților săi. Virusul “Backdoor” i-a permis vizualizarea e-mailuri sensibile, cât şi accesarea numelor de utilizator și parolele angajaților. James, de asemenea, spart computerele N.A.S.A., furând software în valoare de aproximativ 1,7 milioane de dolari.

  Dacă James ar fi fost adult, ca urmare a infracţiunilor sale, ar fi servit o sentinţă de 10 ani. În schimb, i-a fost interzisă utilizarea calculatorului și a fost condamnat să ispăşească o sentimţă de şase luni în arest la domiciliu. Cu toate acestea, el a ispăşit șase luni de închisoare pentru încălcarea eliberării condiționate.

   

  3. Gary McKinnon

  3-mckinnon

  The Guardian a scris despre Gary McKinnon că ar fi „cel mai periculos hacker din lume”. McKinnon, în vărstă de 42 de ani, este şomer, de profesie administrator de sistem. Acesta ar fi intrat în sistemele armatei americane, ale Marinei, Forțelor Aeriene, și NASA. Potrivit procurorilor, McKinnon a scanat mai mult de 73.000 de computere guvernamentale din SUA, și a spart 97 mașini. Acesta şi-a motivat acţiunile prin faptul că era în căutare de dovezi despre existenţa extratereştrilor.

  2. LulzSec

  2-lulzsec

  LulzSec  este o abreviere a Lulz Securitz. LulzSec este numele de cod al unui hacker. Acesta a fost arestat după ce a produs numeroase pagube companiei Yahoo, într-un proces descris de acesta ca fiind “extrem de distractiv”. Deşi Cody Kretsinger, în vîrstă de 24 de ani, nu va primi pedeapsa maximă, de 15 ani de inchisoare, se întreabă dacă eforturile sale au meritat, mai ales că persoanele care ar fi trebuit să îl acopere erau agenţi FBI.

   

  1. Anonymous

  1-Anonymous

  Se spune că hackerii Anonymous au luat în vizor guvernele Marii Britanii şi ale Chinei. Un individ care pretinde a face parte din grupul Anonymous din China, grup care a atacat sute de site-uri guvernamentale şi comerciale din China, a spus că hackerii se pregătesc pentru mai multe atacuri de acest fel în speranţa de a agita spiritele populaţiei, pentru destructurarea firewallului creat de guvernul chinez pentru a bloca informaţiile furnizate de Google, Youtube sau Facebook.

  Anonymous este un colectiv de hackeri care atacă agenţii guvernamentale şi corporaţii de pe tot globul, inclusiv SUA, în semn de protest sau pentru a răzbuna anumite decizii pe care ei le consideră nedrepte.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.