Sharp atacă în forţă piaţa televizoarelor high-end | NOOBZ.RO

Sharp atacă în forţă piaţa televizoarelor high-end

Avatar
- 20.06.2013, 10:49 în PC
0

SHARES

Sharp a lansat, pe piaţa europeană, cel mai mare LED TV fabricat, vreodată, de aceasta firma. Aquos LC-90LE757 are o diagonală de 90 de inch (229 cm), întrecându-i pe cei de la LG, care au în producţie un model de 84 de inch.

Sharp avea în ofertă acest model pentru piaţa americană, începând din iunie, anul trecut, dar acum a hotărât că există o previziune bună de cerere pentru acest produs în Regatul Unit şi restul Europei.

Analistii spun, însă, că acest de segment de piaţă este, şi va rămâne, destul de nişat, iar noi credem că nu preţul este cauza, ci spaţiul necesar pentru a putea folosi un astfel de TV.
Televizoarele cu diagonala de peste 50 de inch reprezintă un segment de doar 6% pe piaţa de gen din Anglia, conform unui studiu realizat de firma GfK, în SUA procentul fiind în jurul a 8%.

„În Statele Unite, oamenii au case mai mari, cu camere mai mari, deci TV-urile mari au un procent de vanzări mai mare”, spune Nigel Catlow de la GfK, citat de BBC.” Dar aparatele TV devin din ce în ce mai subţiri, iar dimensiunea ecranului este componenta de bază a cererii acestui produs”.

Sharp a declarat pierderi nete de 5.7 miliarde de dolari, pentru anul 2012. De atunci, compania declară că îşi va concentra strategia de marketing pe acapararea unor procente cât mai mari din pieţele mai mici, lansarea acestui model TV în Europa fiind parte din această strategie.

Aquos LC-90 este un LED TV, care are o greutate de 64 kg şi o adâncime de sub 12 cm. Suportă transmisiile 3D, vizionare simultană de canale şi „wallpaper mode„.

Compania susţine că posesorii unui astfel de TV trebuie să stea la cel putin 3,5 m distanţă pentru a viziona imaginile de pe ecranul acestuia. „Am folosit o tehnologie numită Fred (frame rate enhanced driving) pentru a micşora structura de susţinere a pixelilor, astfel încat abia dacă este vizibilă delimitarea pixelilor”, explică Tommaso Monetto, product manager.

Sharp a optat pentru rezoluţia 1080p, în loc de 4K, ceea ce este surprinzător. Motivarea a fost că materialele vizuale 4k sunt rare şi ar fi risipă de tehnologie. Desigur, miza este, de fapt, preţul. Compania poate, in acest mod, să arunce pe piaţă produsul, la un preţ de 12000 lire sterline, avantaj destul de mare faţă de principalul concurent la această dimensiune, LG 84 UltraHD LED, care se vinde cu 17000 de lire sterline.

Cei de la Sharp sunt încrezători în succesul produsului pe piaţa din Anglia, mai ales că sunt modele de 70 si 84 de inch, care au un preţ de 20000 de lire, iar cererea înregistrează o creştere pe acest segment.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!