More

  Cum va arăta SOARELE după ce va muri FOTO

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ne place să credem ca unele lucruri nu vor avea, niciodată, un sfârşit. Din păcate, lucrurile nu stau deloc aşa. Într-o zi, soarele nostru, Sol, va muri. Acest proces va fi unul lent, de durată, proces care, uşor-uşor, va distruge sistemul nostru solar.

  Peste aproximativ un miliard de ani, temperatura soarelui va fi mult prea ridicată pentru a menţine viaţa pe Terra. Oceanele se vor evapora, iar formele de viaţă care vor rămâne pe Pământ, vor dispărea.

  Dacă omenirea nu va dispărea până atunci, soarele va oferi un spectacol de lumini, nemaivăzut. Soarele va creşte exponenţial, extinzăndu-se până va ajunge o minge roşie, de foc. Mojoritatea materiei va fi eliminată sub forma unui nor gazos, respectiv o nebuloasă. Aceste nebuloase se numesc „nebuloase planetare”. Numele vine din trecut, atunci când astronomii  nu poteau discerne ceea ce sunt, prin urmare, se presupunea că reprezintă o lumină slabă a planetelor care orbitează o stea.

  Cu ajutorul telescopului Hubble Space, se poate determina adevărata natură a acestor nori. Telescopul a realizat o fotografie a unei nebuloase, IC 289, aflate în centrul constelaţiei Cassiopeia. În centrul nebuloasei, se observă, strălucirea nucleului stelei care a murit.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.