More

  Arta esteticului: peisaje transpuse în moda pret-a-porter GALERIE FOTO

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă desfaci fermuarul uşor, ţesătura începe să se asemene cu o dună de nisip. Acelaşi lucru este valabil şi pentru norii de pe cerul din Sardinia.

  10

  Aceştia se aseamănă foarte mult cu o pereche de blugi rupţi, deschişi la culoare. Fotografiile aeriene din noua serie a lui Joseph Ford sunt mai inteligente decât par la prima vedere. Create pentru revista Suddeutsche Zeitung şi pentru o revistă de modă franceză, fotograful din Marea Britanie a pus la un loc pozele cu peisaje şi fotografiile cu diverse articole de îmbrăcăminte pentru a compune din imagini o artă ce îmbină lumea naturală cu moda.

  2

  Ford a luat cele mai multe dintre fotografiile sale aeriene în timp ce tragea diferite campanii publicitare din Europa. În timpul coborârii, el se întindea înafara elicopterului şi făcea poze priveliştelor care îi atrăgeau atenţia.

  3

  Când eşti în elicopter, de regulă vezi lucruri din perspectivă, lucruri care îţi aduc aminte de alte lucruri cu care eşti învăţat în alte contexte„, spune acesta.

  4

  Ştii, lucrurile normale pe care le asociezi de regulă cu natura sunt puloverele, jachetele, blugii şi ceasurile. De acolo, îşi va da seama de unde va decupa peisajul, cu scopul de a face o lipire perfectă cu o piesă de îmbrăcăminte.

  5

  Am putut vedea imediat dacă ceva avea să meargă şi apoi era doar o chestiune de ţesătură şi aliniament pentru a vedea exact unde veneau îmbinările şi cât de aproape trebuia să fiu pentru a face potrivirile„, spunea el.

  6

  Caracteristici cum ar fi căile ferate şi căile de murdărie, se potrivesc în mod special cu fermuarele şi acesta a aflat că uneori, norii seamănă cu puf de jachete sau rupturi de blugi. Munca lui Ford este vizibil exigentă, ceea ce face procesul mai greu decât ar părea.

  7

  Pentru fiecare fotografie, Ford pune piesa de îmbrăcăminte pe podea şi poziţionează camera în acelaşi unghi pe care îl foloseşte când fotografiază peisajele. Dă zoom in, zoom out, jucându-se cu mărimile şi perspectivele pentru poza potrivită, iar atunci când este de ajuns, se apucă de munca în detaliu, care face imaginile fascinante. Potrivirea de valuri perfect făcută într-un pulover sau cartier de case perfect plasate pe o cămasă în carouri.

  8

  Ford face pozele instantaneu, iar cu un cablu conectat direct la laptop îşi permite să vadă potrivirea cu celelalte imagini. Ceva de genul acesta ar fi foarte, foarte dificil de a face cu filmul,  sau cel puţin ar fi o metodă de a economisi timp, întrucât acest lucru îţi permite sa verifici imediat dacă ceva merge sau nu.

  9

  Unele poze au fost mai uşor de combinat decât altele, iar altele nu au mers deloc. El citează o poză aeriană a unui lanț muntos puternic luminat din spate de o masă de nori plutitoare în partea de sus a lanţului.

  Seamănă cu o jachetă de iarnă mare, cu blană umflată la guler. „Ne-am chinuit ore în şir să o facem să se asemene cu ceva, dar nu am reuşit să ajungem la nimic.

  Cea mai dificilă fotografie a fost combinarea Deşertului Merzouga, cu un pulover. „Aceea a fost un adevărat coşmar la creare„, spune acesta. „Am putut să văd destul de repede că avea să meargă, dar mi-a luat 12 ore să fac poza„. El a pus puloverul pe jos şi a luat perspectiva destul de uşor.

  Apoi a fost o chestiune de adăugarea a unor mici falduri în pulover astfel încât acestea să se potrivească cu pliurile în peisajul şlefuite. „Am terminat prin a fotografia toată noaptea, şi am terminat totul abia când a răsărit soarele. Am fost multumit de el atunci când a fost făcut, dar mi-a plăcut mai mult la o săptămână după fotografiere, mult mai mult decât atunci când am fotografiat„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.