More

  Google își poate da seama că nu ești robot printr-un singur click

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când Alan Turing a conceput prima dată Testul Turing în 1947, acesta sugera că mașinile pot, sau vor putea să gândească. Este de fapt vorba despre mașinile de calcul care pot fi programate astfel încât să se comporte mai mult sau mai puțin asemănător oamenilor, prin aceea că acceptă întrebări formulate într-un limbaj natural și sau răspunsuri mai mult sau mai puțin rezonabile.

  La un salt peste vreo șapte decenii, Google spune că a dezvoltat un Test Turing care poate identifica un robor, solicitând să se facă un lucru ceva mai simplu: ”Faceți click pe caseta de selectare.”

  Miercuri, Google a anunțat că mulți dintre ”captcha” (metodă automată de a determina dacă utilizatorul unui software este o persoană sau un program de calcul), vor fi reduși la nimic mai mult decât o singură casetă de selectare, lângă precizarea: ”Eu nu sunt un robot.”

  Gata cu tastarea dezordonată a cuvintelor sau numerelor. Google spune că poate, în multe cazuri, să facă diferența între o persoană și un program automat, pur și simplu prin urmărirea indiciilor care nu implică nicio interacțiune cu utilizatorul. Trucurile care separă omul de mașină pot fi subtile ca modul în care el sau ea deplasează mouse-ul în momentele dinainte de a da un singur click.

  ”Pentru majoritatea utilizatorilor, asta simplifică dramatic experiența”, spune Vinay Shet, managerul de produs al echipei Google Captcha. ”Ei primesc de fapt o trecere liberă. Puteți rezolva catptcha fără să fiți de fapt nevoiți să o rezolvați”.

  În cazul în care un click nu produce un răspuns concludent, o fereastră pop-up va cere utilizatorului să descifreze același text distorsionat vechi. Până acum, testele arată că 60% dintre utilizatorii de WordPress și 80% din utilizatorii site-ului de vânzări de jocuri video, Humble Bundle, au trecut peste captcha cu un singur click în caseta de selectare. Pentru utilizatorii de smartphone-uri și tablete, Google nu a simplificat captcha la un singur click. În schimb, le va arăta utilizatorilor o colecție de imagini și le va cere să facă distincții care dau bătăi de cap. De exemplu, ar putea afișa o imagine cu o pisică și i se poate cere utilizatorului să atingă imaginile care se potrivesc cel mai bine din opt fotografii cu pisici, câini, gerbili și frunze.

  Pentru utilizatorii de desktop, cu toate acestea, nu e de mirare că Google poate bloca acum roboții cu ajutorul unui singur click. Google a lucrat la aceeași problemă de ani de zile, pentru a scăpa de flagelul neuman care face click pe anunțurile cu plată pe click pentru a genera venituri pentru site-urile care le găzduiesc.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.