More

  Google testează „on-body detection” pentru Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google va introduce cât de curând o nouă caracteristică, pentru Android, denumită „on-body detection”, o caracteristică ce se bazează pe detectarea mişcărilor pentru a menţine activ smartphone-ul, atâta timp cât acesta se află în mână utilizatorului sau în buzunarul acestuia.

  Utilizând accelerometrul, dispozitivul va detecta dacă utilizatorul ţine telefonul în mână sau în buzunar, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, dispozitivul va fi blocat (ecranul va fi dezactivat).

  Ideea principală a acestei caracteristici este că, va bloca imediat dispozitivul dacă îl uiţi undeva, acesta riscând să ajungă la o persoană necunoscută.

  Potrivit unor informaţii, odată ce utilizatorul deblochează dispozitivul, va rămâne deblocat atâta timp cât este ţinut în mână sau în buzunar. Odată ce dispozitivul este pun în geantă, se va bloca, din nou, utilizatorul trebuind să introducă codul de securitate pentru a-l debloca.

  Capture5

  Informaţiile indică şi o „hibă” a caracteristicii, care se manifestă prin faptul că dacă utilizatorul cedează dispoyitivul altei persoane, câtă vreme este deblocat, dispozitivul nu se va mai bloca, din moment ce nu există posibilitatea ca dispoyitivul să recunoască mâinile sau buzunarul proprietarului.

  Această caracteristică a fost pentru prima dată „descoperită” pe un Nexus 4, care rulează  Android 5.0.1 Lollipop. Deşi această caracteristică nu este legată în mod special cu cea mai nouă versiune de Android 5.1, va fi disponibilă numai pe dspozitive cu Android 5.0 sau mai noi.

  „On-body detection” poate fi activată de la setările de securitate Smart Lock. Totuşi, pentru a beneficia de aceasta, utiliyatorul rebuie să activeye cele mai noi Servicii Google Play, versiunea 7.0.97.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.