0

SHARES

Facebook lansează o aplicaţie gratuită pentru analizarea traficului pe aplicaţii

Cristian Gănescu
- 26.03.2015, 7:20 în Evoluţie

La Conferinţa Dezvoltatorilor F8, Facebook a prezentat Analytics for Apps, care va furniza detalii despre baza clienţilor, angajamentul, comportamentul de utilizare şi performanţa campaniilor, pentru a-i ajuta pe dezvoltatori în  menţinerea utilizatorilor pe pagină.

Facebook susţine că aplicaţia va fi gratuită prin faptul că îi va ajuta pe dezvoltatori să înţeleagă mai bine modul în care utilizatorii folosesc aplicaţia pe diferite platforme.

Unealta va măsura performanţele aplicaţiei pentru toate dispozitivele şi va furniza date democrafice, cum ar fi vârsta, sexul şi locaţia.

De asemenea, va oferi măsurători pe segmente şi grupuri, astfel încât dezvoltatorii să poată observa cum un anumit grup de oameni, care folosesc un anumit tip de sistem de operare, se poziţionează faţă de aplicaţie, mai ales în după modificări sau actualizări.

fb-analyics-apps2

De asemenea, Analytics pentru Aplicaţii va măsura performanţele reclamelor pentru a afişa valoarea actuală a campaniilor, cât şi modalitatea prin care le pot îmbunătăţii pe viitor.

Facebook spune că va furniza pe viitor informaţii despre marketing pentru reclame, în afara platformei Facebook. Această funcţie va fi lansată într-un test beta închis publicului larg.

Furnizând o aplicaţie nativă de analizare a aplicaţiilor, Facebook concurează cu Google şi alte sisteme de măsurare şi analiză, dar care costă bani.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!