More

  Trucul care te ajută să adormi în mai puţin de un minut

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Probabil nu există persoană care să nu aibă la un moment dat probleme cu somnul.

  Stresul, sarcinile pe care le avem pe parcursul zilei, prea mult timp petrecut la TV, nu prea îţi permit să îţi trimiţi creierul şi corpul la odihnă.

  Citeşte şi: Ce se întâmplă când masezi acest punct al urechii

  Aţi auzit vreodată de trucul de respiraţie „4-7-8”?

  Această metodă a fost dezvoltată de practicianul wellness, absolvent al Hardvard, dr. Andrew Weil, care studiază meditaţia, respiraţia, şi cum poate fi folosită aceasta pentru a contracara stresul. Este uşor de pus în practică.

  Inspiri pe nas 4 secunde, îţi ţii respiraţia 7 secunde şi expiri pe gură 8 secunde. Aceasta a explicat că această procedură îţi scade ritmul inimii şi creşte chimicalele eliberate în creier care te calmează.

  Este normal să fii sceptic la început, dar când nu te ia deloc somnul şi mai ai 4 ore până să te trezeşti, merită să o încerci. După 4-5 repetări vei vedea cum te cuprinde starea de somnolenţă şi vei adormi ca un prunc.

  Citeşte şi: 50 de lucruri incredibile, dar adevărate, despre planeta Pământ

  Acest exerciţiu este bun nu numai pentru a adormi, ci şi pentru momentele în care suntem stresaţi, întrucât sistemul endocrin eliberează adrenalină prin glandele suprarenale.

  Folosind aceast exerciţiu de respiraţie contracarezi efectele naturale ale adrenalinei, iar corpul tău este forţat să încetinească pulsul. Pur şi simplu nu are de ales. La început s-ar putea să te simţi inconfortabil, dar pe parcurs te vei obişnui. Vei vedea că este ceva similar cu o după amiază petrecută pe plajă, cam atât de relaxant.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.